Blant hyklere og fariseere

Publisert 23.10.2018
Foto: Wikipedia (KrF Logo)

Jesus vandret mest blant fattige, syke og utstøtte. Han vendte dem ikke ryggen, men hjalp dem, ga dem håp, og leget. Selv om Han var Guds egen sønn, hevet Han seg ikke opp på det nivået der de rike og mektige trivdes best. Men han tok gjerne en samtale med dem, og ble husket.

Når noen blant dem som har fått tillit til å bidra til å styre Norge – politikerne – gjerne vil framstå som gode kristne, men ikke vil samarbeide med med-mennesker med et annet politisk syn, velger å lefle med mennesker som lever slik Gud har advart mot på det strengeste, og med sin oppførsel risikerer å felle en regjering som er lovlig valgt – ja, da er ikke opprør og kaos i egne rekker til å unngå.

Det er forståelig at et seriøst parti som De kristne får mange medlemmer fra KrF, slik partileder Hareide nå velger å styre partiet KrF. Ved sist valg lå KrF så vidt over sperregrensen. Med den pågående utvikling må KrF sannsynligvis regne med å miste sin tilhørighet på Løvebakken ved neste valg. Det er lite trolig at ledelsen i KrF fikser mirakler like bra som deres angivelige inspirator og forbilde gjorde det for 2000 år siden!

Terje Haugom, Demokratene