Blir skammens sykehus noen gang bygget?

Publisert 20.1.2021
Foto: Colourbox

Nå er det tredje gangen at et nytt sykehus for Nordmøre og Romsdal ble kansellert. Skanska skulle forhåpentligvis være det firmaet som skulle stå for oppføringen. Nå falt dette i fisk for tredje gang. I mellomtiden har helseforetaket kastet vekk svimlende 600 millioner og ikke kommet ett skritt nærmere en byggestart. Nå er det rykket tilbake til start kan det se ut for, altså maratonløpet må starte på tilbake-til-start-merket, altså som om noen startet et løp med tyvstart.

Selveste ordføreren i Molde er skuffet, men hva er ikke pasienter som trenger et nytt sykehus for å få bedre helsetjenester? Her har altså noen tjent seg søkk rike på «forhandlinger» som man kun har mesket seg selv økonomisk på? Helseministeren har sagt at dette skulle bygges, og være ferdig i løpet av 2024. Dette kommer aldri til å skje når man uansett ikke vet hvordan det kommer til å se ut. Dette er den fjerde skissen man har forhandlet om, og Skanska satte foten ned for en langt høyere sum enn man tenkte til et ferdig sykehus.

Det man har nå er fra 1960 og er ganske så nedslitt og ubrukelig for å få leger som har integritet, kunnskap og et sted man kan jobbe på et skikkelig vis i! Nå hadde man sjansen og den forspilte man, og sitter der uten. Tenke seg å kaste bort 600 millioner til bare vås? Man tror det ikke før man ser det.

Ellinor Nerbø