Blir vi fattigere med dagens regjering?

Publisert 11.11.2022
Illustrasjonsfoto: Colourbox

Det snakkes nå om at flere og flere søker matstasjoner fordi de ikke klarer sine utgifter lengre. Da gjør vel Regjeringen Støre det norske folket fattigere? Nå skrives det opp og i mente på kommentarfelt om dette fattigdomsproblemet, og enda så ser ikke Regjeringen og Støre hvor veien går?

Selv om vi vet at tidene nå er noe vanskelig, så bør man ikke gjøre dagen mer komplisert enn nødvendig da Jonas. Ikke at jeg tror at Erna hadde vært noe bedre i disse dager, men nettopp derfor burde ikke Regjeringen Støre gjøre dette til det verre. Det er nok rett at krigen i Ukraina har tilspisset forholdene, men vi må bare innse at Norge ikke har fulgt med i timen, enda man har fått noen hint underveis de siste fem årene i alle fall som man ikke har tatt på alvor.

Tenker på kjøp og salg av eiendommer nær Haakonsvern for eksempel, hvor søvngjerrig er man da? Finner man flere slike eksempler tro? Ikke umulig det nei. Hva angår at flere må ty til matstasjoner forteller nok det meste. Dette ert nok et by-fenomen mer enn et utkantsfenomen, for der har man lært litt av de eldre om hvordan man klarer seg i et knipetak om det røyner på. Det er nok verre med dem under seksti vil jeg tro, det sier nok tilstanden noe om.

Vet disse forresten hvordan en hjulvisp virker og kan brukes til? Eller en sigd om man måtte bruke en slik? Neppe. Heller ikke en høygaffel eller en greip. Da må de sannsynligvis til et museum for å spørre tenker jeg. Ville det hjelpe på for den yngre generasjon at man fant bøker å legge i en bokhylle, som kunne fortelle dem hvordan man dyrker til husbruk i dag? Tvilsomt det også etter hva jeg ser og tolker. Da kan man vel lese dette dit hen at man gir blaffen i egen overlevelse om noe står på spill? Dette er og blir trist, men etterkommere det skal de ha? Huff! Tenker jeg etter, så blir det nok å springe beina av seg til et museum eller et bibliotek for å finne bøker de kan benytte seg av med tanke på å dyrke litt av det de trenger selv.

Ellinor Nerbø