Bloggerne har funnet sine «følgere»!

Publisert 27.3.2019
Foto: Colourbox

Glem bloggerne! Tenåringer er lettpåvirkelige. I vår tid er det blitt meget viktig å se godt ut, ha de rette klærne, skoene, mobilene, make-up’en osv. Særlig er jenter opptatt av slikt. De såkalte «sosiale medier» – Facebook, Instagram, Twitter o.l. – er blitt svært viktige for dem som gjerne vil påvirke andre unge i en eller annen retning. Blant disse som skriver ofte i disse «media» finnes noen jenter – «bloggerne» – som gjør hva de kan for å fortelle andre jenter hva de må gjøre for «å ta seg best ut». Og så opptatt av nettopp utseendet sitt er de tusener av unge jenter, at bloggerne får en enorm betydning og makt over dem.

«Er du misfornøyd med puppene dine, er nesen for stor, hva med dine smale lepper, stor rumpe, teit frisyre ?», osv. osv. Og bloggerne har funnet «følgerne» sine, som sluker tipsene til «forbedring» som rå egg! Ikke alle makter å leve opp til dem.

Som gammel lærer med interesse for de unges beste, vil jeg si: Glem bloggerne! Du er unik! Godta deg selv slik du er! Det er bare du som har det utseendet du har, – ingen andre er lik deg! Slik er du skapt, og det skal du være glad og takknemlig for! La være å lese hva de «selvutnevnte ekspertene» mener du skal gjøre, og bruk tiden til noe mer kreativt og givende enn å bli slave av «bedre-viterne»! Vær deg selv! Med sykelig slanking, botox, silikon, nypping og maling osv., er du ikke lenger den unike jenta du var! Slik mor og far vil huske deg.

Foreldre – de som ikke selv er slaver av «skjønnhets-idealer» – bør hjelpe de unge til å ta avstand fra disse oraklene på nettet, og lære dem å sette pris på seg selv slik de er! Og akkurat som politiets Pedowatch, bør det opprettes et overvåkingsorgan som følger med hva som foregår i «de sosiale media». Folk som på en slik guffen måte gir tusener av unge mindreverds-komplekser, bør tiltales, bøtlegges og straffes. Og deres kanal og profil stenges! Noen unge føler seg så misstilpass, at de ikke orker å leve lenger. Hvem gir noen rett til å spre slik psyko-møkk? Trendsettere og skjønnhets-idealer bør bannlyses!

Terje Haugom, samfunnsdebattant.