Boligpriser til månen!

Publisert 13.5.2024
Foto: Sfm.no

At boligprisene øker oppover i rasende fart er nok meglerne sin feil. Ikke bare «markedet». Her er det om å gjøre å få prisen svært høy, for det gjenspeiler seg på provisjonen som hver enkelt megler får for oppdraget. Bolig-spekulanter kaller jeg sånt, rått og brutalt.

Når man ser at det selges små rom (25 kvm) for svimlende tre millioner og mer, da har man vel nådd en tålegrense og vel så det. Har faktisk også sett tilstander der store landbruks-eiendommer på nesten 15 000 da. Med en bolig som i utgangspunktet har vernestatus og trenger renovering for flere titalls hundre tusen, og langt ute i utmarken hvor eiendommen ikke har vert pleiet på over femti år, selges for fem millioner ++. Da steiler jeg. Denne eiendommer hadde flere bygg som kunne karakteriseres som rivningsverdige.

Som om ikke det var nok, så viste selv BG en slik eiendom med kun 1,5 dekar hvor huset var pill råttent. Prisen var kroner 9,5 millioner. Ikke rart at man sperrer opp øynene når en megler tar slik i for å selge en bent frem rønne. Dette huset og eiendommen hadde en bolig som taket var direkte ødelagt på, vegger likeså. Jeg skjønner ikke hva man i slike tilfeller tenker med. Jo, forresten, man er hekta på profitten. Sånt gir en som om man får et økonomisk kikk. Altså! Nå mener jeg at der finnes folk som ikke har grense for noe, bare man skor seg på et salg, koste kjøperen hva det må, og bare man selv tjener på det! Huff. Stakkars krek!

Ellinor Nerbø