Bør Siv Jensen trekke seg som partileder og statsråd?

Publisert 06.05.2019
Foto: Wikimedia/Magnus Fröderbeg

Fremskrittspartiets dronning, en norsk toppolitiker, en partileder og samtidig landets finansminister, statsråd Siv Jensen, mistet ytterligere respekt da hun på FrP sitt landsmøte i tiden 3-5.5.2018, braste ut med følgende salve ”la oss knuse disse jævla sosialistene”.

Siv Jensens uttalelse må vel være noe av det mest idiotiske og lavpannede en statsråd noen gang har dristet seg til å komme med, og særlig når hun og FrP stadig hevder at deres parti er ”det nye Arbeiderpartiet”, altså et parti for nettopp sosialister, men som hun samtidig da anser for å være ”jævla sosialister”?

Riktig nok har Siv Jensen offentlig beklaget sitt utspill, men er en unnskyldning god nok for alle dem hun har såret, eksempelvis FrPs egne ”sosialister”? og andre sosialister? Bør hun allerede nå forlate både regjeringen og partiet som hun representerer? Den slags oppførsel som dette er ikke noen politikere verdig.

FrP sliter kraftig med på meningsmålingene og har pr. i dag lave oppslutningstall. Mye av dette skyldes mange løfter som partiet kom med for første gang i 2013, men som FrP har brutt på løpende bånd underveis. Partiet har også slitt med statsråd-stabilitet. Det er nok å se på alle utskiftningene som er blitt foretatt i løpet av partiets 6 års medlemskap i regjeringen Solberg. Holder de i to år til? Det vil vise seg etter det kommende fylkestings- og kommunevalg den 9.9.2019.

Jan Hansen, frilansjournalist MNJ
Ansvarlig redaktør