Noen bør ta til vettet når det gjelder NAV og Regjeringen

Publisert 3.2.2018

Av Hilde Ottesen
Foto: Colourbox

Da jeg før jul måtte søke om ekstra til jul fikk jeg beskjed om at jeg fikk ikke levere inn søknad på kontoret uten å måtte avtale møte med saksbehandler før de ville ta imot søknaden, hvilket er slett ikke riktig. Jeg vikk vite om dette fordi den oppnevnte talspersonen min fikk beskjed om dette da han var på NAV i ett annet ærend.

Jeg må ha talsperson pga at de norske myndighetene med NAV og barnevernet i spissen har ødelagt helsen min slik at jeg har diverse angstdiagnoser, og PTSD i nest høyeste grad, de eneste som ligger over den graden jeg har er mennesker med ekte krigstraumer.

Jeg er totalt avhengig av taxi og følge hver gang jeg skal ut og på TT kortet jeg får hvert halvår står det hele 1200 kroner i halvåret. Ett TTkort er ett taxikort slik at du kan bruke dette kortet istede for å måtte bruke av den stakkarslige uførepensjonen jeg får utbetalt som ikke holder til det stortinget har satt opp.

Hvem som kom med regnestykket NAV og politikerne går ut fra aner jeg ikke, men de kan umulig ha prøvd å leve med sykdom og disse usle kronene samtidig selv. Økonomer som ikke har tatt med prisøkninger på (u)viktige ting som mat, medisiner, klær, husleie, strøm osv. og som tror at uføre er rike på det lille de har.

For dere som tror at en ufør lever ett godt slaraffenliv prøv det selv, bli syk, få minste ufør og se hvor godt dere får det. Nei vi snylter ikke på staten, men staten snylter på de syke og uføre.

Men tilbake til det jeg ville skrive om, NAV, Jeg fikk brukt TT kortet mitt for å komme meg ned til NAV kontoret som er ett av de verste stedene jeg må dra til og bruke av de stakkars kronene jeg hadde på TT kortet, jeg hadde avtalt time med saksbehandler.. En saksbehandler jeg tydeligvis ikke har behov for fordi jeg som har uføretrygd skal kunne greie meg med den, hvilket jeg også ville ha gjort om jeg ikke hadde måttet hjelpe en kamerat som fikk søknaden sin rotet bort av det selvsamme kontoret i Kristiansund om hjelp til tannlege (hvilket de fleste vet er kostbart) til legeregninger, (for hippokrates ed gjelder ikke i det moderne samfunn, hjelp skal en ikke få dersom en har noen regninger utestående, NEI de skal sendes til nærmeste kreditorselskap for så å øke pasientens lidelser enda mer) og til optiker slik at vedkommende skulle slippe gå uten syn. Jeg viste beviser på at vedkommende hadde lånt dette med meg og vedkommende var også med nedover på NAV og forklarte at søknad var sendt inn ett halvt år tidligere og at h*n kun ventet på svar på NAV.

Jeg for min del så at smertene vedkommende hadde ble bare verre og verre, og ville selvsagt hjelpe slik at vedkommende skulle slippe pines i ett land som kaller seg ett velferdssamfunn og som mer enn gjerne trykker penger opp i bakenden på korrupte regjeringer og snyltere som kommer inn i landet for så å dra ut igjen med trygder og barnetrygd osv inntakt, og siden jeg hadde fått igjen litt på skatten så kunne jeg låne vedkommende disse pengene for en liten stund, slik at h*n fikk litt livskvalitet igjen.

Alt ble forklart til NAV, og jeg spurte dem rett ut om de trodde at en person med minstepensjon har råd til å gi bort den nette sum av ca 15000 kroner som jo de burde ha punget ut for å hjelpe en person som selv er ufør og ødelagt? Nei.. de dro på det, det hadde jeg mest sannsynligvis ikke rett før jul. Mest sannsynlig…??? NEI jeg hadde ikke råd til det. Ikke noe sannsynlig med det.

Jeg fikk som sagt audiens på NAV den 4 januar 2018 hvor jeg fikk levert inn en søknad på nødhjelp siden pengene en får utbetalt før jul for det første kommer minst 14 dager for tidlig, for det andre virker det som om de får ben og sniker seg ut av kontoen av en eller annen merkelig grunn. Og når en har familie så sniker de seg ut enda fortere siden en skal ha gaver til både barn og barnebarn… Og så skal en ha litt luksus…noe annet enn kattemat.

Nå har ikke jeg noen akutt trang til hverken ribbe eller pinnekjøtt, men all mat koster penger og regjeringa har sørget for at trygden følger ikke prisendringene på mat. Selv kan de ete seg tykke og fete (hvilket vises tydelig) mens den vanlige befolkningen og da helst de syke og uføre må stramme livreimen, hvilket betyr at på grunn av momser og avgifter og prisendringer til det verre så kan ikke en person som må ha medisiner, transport, fysioterapi, psykolog/psykiater lege og tannlege ta seg råd til luksus, som i dette tilfellet dreier seg om mat.

Erna Solberg sa i fjor sommer at hun hadde rett til å ta seg ferie, mitt spørsmål blir da, Hvorfor skal hun ha rett til det når hun og hennes regjering har sørget for at de som virkelig trenger å komme seg bort, nemlig de syke og uføre som ofte ikke kommer seg ut av sine egne hjem har rett til det for regjeringen tar så mye fra de syke og uføre i form av trygder, avgifter og skatter…. Hvorfor skal hun eller noen av de andre i regjeringen ha rett til ett liv i luksus når de gjør en elendig jobb for folket de arbeider for?

NAV har her i Kristiansund åpningstider fra kl 10.00- 14.00 om en er innvandrer, og fra kl 12.00-14.00 om en er etnisk norsk, saksbehandlere har en ikke rett på om en er ufør, og de roter til stadighet vekk papirer og søknader, ja for de etnisk norske altså… De er frekke, ufine og oppfører seg hovent.

De avslår søknader omtrent FØR de får dem inn og ikke minst driver med hersketaktikk så det synger etter.

De oppfordrer personer til å søke om sosialhjelp, bare for å tråkke dem ned i grusen.

Hva har vi egentlig gjort disse ansatte på NAV eller i regjeringen eller stortinget generelt for å bli tråkket på hver dag, for at de skal prøve å utslette oss annet enn å bli syke?

Noen bør ta til vettet når det gjelder NAV og regjeringen, slik at ALLE i Norge kan få leve verdige liv, for det er ikke tilfellet nå i dag iallefall, for mange av oss uføre lever under fattigdomsgrensen, men får likevel beskjed om at vi har nok å leve av etter husleie og strøm er betalt. Men så har vi det store MENet da, NAV omtrent krever at de skal kunne nå oss på telefon, eller at vi skal lete opp alt på internett, men de har ikke plikt til å hjelpe oss når det gjelder å ha disse tingene…

Men de blir pisssure når de ikke får tak i en på telefon, eller en ikke kan printe ut noe fra pcen fordi en ikke har internett….hva slags dobbeltmoral er det???

Det er tydelig at det er ikke mennesker med noen stor intelligens som har inntatt hverken storting, regjering eller NAV og det vises jaggu meg også.