Bra at noen sier NEI!

Publisert 19.4.2021
Illus.foto: Colourbox

Hvorfor skal det være greit å la narkomane ødelegge hjernen sin? Familien sin? Jobb og framtidsutsikter? Skal det liksom være greit å være rusmisbruker? Og da med politikernes velsignelse? Cannabis / Hasj / Marihuana er inngangen til et avhengighets-helvete, der langt mer effektive selvmords-stoffer råder grunnen. Joints er vel så destruktiv for hjernecellene som alkohol. Og de cellene som går til grunne, kommer aldri igjen!

Nei, Venstre og MDG, – dere aner tydeligvis ikke hva dere snakker om. Det er menneskelig å falle, men det er djevelsk å bli liggende. De som bukker under for rusmidler, er svake, og sa ja da de skulle sagt nei. Men er det rett å bare la dem fortsette på veien mot overdose – uten å si stopp? Hva er en narkoman uten tilgang på stoffet? Han eller hun har det jævlig noen dager, men etter det kan det være håp om å vende tilbake til et bedre liv igjen. Med støtte og god hjelp.

Dersom det skal være lovlig å besitte narkotika til eget bruk, har samfunnet faktisk sagt at det er greit at du ødelegger livet ditt og framtiden din. Politikere med litt mer mellom ørene enn den sagflis V og MDG tydeligvis har, de sier et rungende NEI til frislipp av rus til eget bruk. Hvem kan si at «narkotika vil alltid være i verden, så det er det ingen vits i å slåss mot», uten å kjenne en kraftig bismak i munnen?

Det er klart at kampen mot produksjon og salg av narkotiske stoffer er en kamp for verdenssamfunnet – verre en noen pandemi! Flott at AP sier NEI til å avkriminalisere besittelse og bruk av narkotika! Samfunnet ville tjene mye mer på å bruke ressurser på å sette samtlige rusmisbrukere under behandling! Skal det være en menneskerett å ødelegge både for seg selv og de nærmeste rundt en?

Terje Haugom, samfunnsdebattant.