Bruer og miljøfartsgrenser!

Publisert 19.11.2017

Av Ellinor Nerbø
Illus.foto: Colourbox

Bruene i Norge

Nå er det slik at VG har avdekket/avslørt over ett-tusen svært dårlige bruer i Norge. De fleste er på svært trafikkerte veier. Mange av dem er på E6. For å si det som jeg tror det er, så er jeg ikke forundret. Man kan nok som statsråd skryte av hva man nå gjør i veiprosjekter, men det er heller ikke å stikke under en stol at Arbeiderpartiet har sovet i timen og latt våre bruer ikke bli kontrollert godt nok, også for å se etter om det kunne være «fare på ferde» hva gjelder norske bruer store som små i hele landet.

En del av skylden har nok Statens Vegvesen da de heller ikke har sett «sin besøkelsestid». Her har bilistbetaling vert altoppslukende. Derved har svært mange bruer i landet sakket akterut og ikke fått det vedlikeholdet som burde vert gjort. På den måten så kan man til en viss grad skjønne Solvik Olsen, men når han nå er blitt gjort kjent med forholdene via media, så bør han reagere umiddelbart. Dette skal vel også finansieres av de forhatte bompengene?

Når bilbrukere må betale så blir det ikke nødvendig med veier og bruer snart når man tapper lommeboka til folket som Må på jobb eller annet. Hva med varetransporten i tungtransporten på disse ødelagte bruene der varetransporten må frem? Syns jeg ser en melkebil eller trailer som havner i havet eller i en elv i et tenkt tilfelle? Dette kan bli skummelt det, Hva med en buss full i folk som er i rute? Hjelpe meg altså!

Miljøfartsgrenser

Nå må jeg virkelig trekke på smilebåndet. ”MILJØFARTSGRENSE” stod det å lese på TV2.nett. Hvilken politiker er det som fant på dette ordet? Uansett når man kjører bil eller motorisert kjøretøy, så blir det eksos av det uansett så fremt kjøretøyet da ikke er elektrisk. Jeg vil vite om det å kjøre i 30 km/t eller 90 km/t, hvordan skal man da kunne påstå at man kjører med «miljøfart» etter miljøfartsgrenser?

Hvem skal passe på at «denne» grensen blir opprettholt? Nå ser det ut for at noen politikere må ta seg en joggetur for å få luft inn i systemet sitt, og for å lære å tenke klart! Skulle ikke forundre meg mye om dette kom fra «venstresiden» inkludert MDG? Som man sier: – Det er mye og mangt man skal se å lese før øynene faller ut!