Bruk av Oljefondet nå!

Publisert 26.8.2019
Illus.foto: Colourbox

Hele Norge vil tjene på at all bomgjeld slettes nå – slik Carl I. Hagen sa det, – ved å bruke milliarder fra Oljefondet – nå mens vi fortsatt har det! Fjern samtlige bomstasjoner, og så kan politikerne konsentrere seg om andre viktige saker! Nå er alle andre utfordringer i samfunnet glemt i Skyggenes Dal, og det er kun det statlige landeveis-røveriet som gjelder.

Når det store krakket kommer, og verdien av fondet daler som løv om høsten, er det for sent å klage! Fjerne bomgjelden, bygge ras-sikring, gi det som trengs til kommuner om sliter, bygge ny, dobbeltsporet jernbane til Kirkenes – med sidebane til Tromsø – det bør gjøres nå!

Og til politikerne som lover kun null-utslipps-biler etter 2025: De følger ikke med i timen! Før den tid er null-utslipps diesel- og bensinmotorer allerede på plass i de nyeste bilene! Og også da må folk få velge den bil de selv vil kjøpe! Ingen skal presses til å kjøpe el-bil! Politikerne må også innse at alle biltyper bør ha de samme rettferdige avgifter knyttet til nybilkjøp og bilbruk!

Og på Stortinget har Norge ikke bruk for politikere fra Venstre og MDG! Disse lager bare en diktatorisk kvalme utad, og har sett seg totalt blind på de «menneskeskapte» klima-endringer! Med en slags religiøs overbevisning avviser de Jordens historie gjennom 4,3 milliarder år, med tropisk og arktisk klima i skiftende perioder, og med aktive vulkaner som faktiske syndere på utslippssiden. Jorden er jo her fortsatt! Og vi også! Er det ikke rart? Og el-bilene i Norge skal «redde» verden! Hallo i luken! Hva med litt bakke-kontakt?

Terje Haugom