Bybane til Åsane, bortkastede milliarder

Publisert 4.1.2021
Fotos: Sfm.no

Enig med Johnny! Bybane til Åsane – når vi har de nye el-bussene/trolley-bussene – er totalt bortkastede milliarder. Johnny skriver (julaften her) et av de mest fornuftige innlegg på disse BAs mest populære sider i hele 2020! La Bergen sentrum være som det er – uten mer bybane, – og la eiendommene i Åsane være i fred! Trenger ikke Bergen disse milliardene til andre og mer fornuftige ting, kanskje?

La pengene eksempelvis gå til kjøreledninger for de nye trolley-bussene, offentlige toalett-anlegg i Sentrum med max. 200 meters mellomrom – og tydelige skilt, åpning av enveis-regulerte/stengte gater – i begge retninger, fjerning av parkerings-automater – og p-forbud osv.

Gjør Sentrum om til et levende handelssentrum, hvor også handlende bilister føler seg velkomne! Som på 60-tallet! Og veteran-trikken fra Møhlenpris til Engen kan godt forlenges til Nordnes! Det kan gi turister og Bergens egen befolkning en nostalgisk, god opplevelse, og ekstra kroner i kommunekassen! Byråder – det er ingen skam å snu! Men å fortsette rideturen på deres kjepphester, kan gi smertefulle fliser i ræven! Vi støtter Johnny!

Terje Haugom, samfunnsdebattant.