Byggevarehandelen sliter, men hvorfor?

Publisert 27.10.2023
Foto: Jan Hansn/Sfm.no

Er det så rart da? For det første så er dette rammet av prisstigningene, dernest at man også må vente i flere måneder for et par vinduer om man bestiller dem via trelasthandelen. Dette går ikke bare ut over nye bygg, men også bygg som trenger en ansiktsløftning og ellers i relativ stand.

Det er vel ikke bare vinduer etc. man må vente på, men svært mye av det man skulle trenge. Det nytter ikke å bestille for kommende år når man ikke vet om man finner den som skal utføre jobben heller. Når mangelen på fagfolket som skulle gjøre jobben også er en mangelvare.

Politikere skriker opp om boligmangel men gjør ingen ting for å avhjelpe situasjonen heller. Rart da at enkelte tyr til svart tjeneste for å få noe gjort? Man intensiverer avsløringer av sånt, men hjelper det på situasjonen? Langt ifra. Det er dyrt nok å bygge, det er dyrt nok å renovere, og da blir vel også en del bygg bare stående slik de er og ingenting blir gjort. Da behøver vel ikke politikere å syte og klage på for lite boliger og boligmangel når man ikke gjør noe for å bedre situasjonen?

Der står en masse bygg og hus som kunne benyttes, men ser man at det er der? Nei, men å syte og klage på mangel på boliger, det kan de. Se til å få folk til å utdanne seg i byggfag og andre håndverksfag og problemet er langt på vei løst. Men man bør heller ikke som håndverker prise seg vekk fra å påta seg en jobb stor eller liten, det tjener ingen.

Ellinor Nerbø