CD/DVD spilleren som fungerte, som «ikke fungerte», men fungerte likevel!

Publisert 8.12.2023
Foto: Sfm.no

Denne korte saken handler om en ekstern CD/DVD spiller av merket ASUS slim, en letthåndterlig sak som også er ganske driftssikker. Men så var det igjen dette med å få en driver til spilleren «godkjent» i giganten Microsoft sine ulike varianter av operativsystem.

Denne ASUS-spilleren har to USB koplinger (ut fra en hovedkontakt for bedre ytelse). Den ble testet på flere ulike Windows 7 programmer, og den fungerte aldeles utmerket. Så ble en av de aktuelle PC’ene oppgradert med Microsoft sitt eget oppdateringsprogram fra Windows 7 til Windows 10. Da skjedde det noe merkelig. Spillerens driver kunne ikke godkjennes av Windows 10, og fordi den ikke var digitalt signert av Microsoft.

Så skjer det noe merkelig igjen med den samme CD/DVD spilleren. Den blir testet på en PC som kjørte Windows 11. Du verden. Da fungerte den som den skulle – helt perfekt, til og med iht. Microsofts godkjenning av digitale signaturer for eksterne enheter. Har man ikke en PC som kjører Windows 11, eller en PC som ikke har alle ressursene som kreves for den versjonen, vel – så får man vær så god kjøpe seg en ny PC. Og kaste den gamle eller?

Jan Hansen, frilansjournalist MNJ/IFJ.