CO2 – en livsnødvendighet!

Publisert 18.10.2019
Foto: Colourbox

Det bør snart gå opp for bil-haterne – altså de grønne som hater biler med fossilt drivstoff, – at kullsyregass (CO2) er en livsnødvendighet, og at man av den grunn gjerne bør kjøre bensinbil og lavutslipps diesel! For å puste trenger alt som lever oksygen (surstoff).

Vi kan takke trærne og alle grønne planter for at de forer atmosfæren vår med oksygen, og for at de skal produsere oksygen, trenger de CO2 – som i stor grad kommer fra forbrenningsmotorene. Prosessen i cellene i grønne blader og nåler kalles fotosyntese. Får trær og planter – jordens lunger – mindre CO2, blir det mindre oksygen til mennesker og dyr, og som igjen kan skape luftveis-vansker for mange! Plantene bidrar til å regulere CO2 i luften, so don’t worry – be happy! Grønne svovel-predikanter driver skremsel-propaganda, og mange av oss biter på.

Så kanskje du som står på målstreken til å kjøpe el-bil, burde tenke litt på de jordnære fordelene ved å kjøpe en moderne bensinbil, eller lavutslipps diesel? Elsker du vakkert grønt gress og bugnende skoger, blir ikke valget så vanskelig!

Tar du en tur til Syd-Tyskland, f.eks. Bayern, ser du det vakreste, grønne og frodige landskap i Europa, og så å si null el-biler. Nå kommer dessuten avgiftene og hjemsøker elbil-eierne, så snart er rettferdigheten på veiene til stede. Det koster visst litt å lade også, har jeg hørt!

Terje Haugom, samfunnsdebattant.

Redaktørens merknad: Det er også etter mitt personlige syn ingen overdrivelse det denne innsenderen her kommer med. I mange år har vi feriert i Tyskland, og det som har forundret meg ofte, er hvorfor trærne i dette landet er så mye friskere enn eksempelvis i Norge. Etter også å ha kjørt tusentalls mil i Norge gjennom mange år, så har vi fått se skog som nesten framstår som halvråtten, og milevis fra trafikkerte veistrekninger.

I dag vil ikke ”miljøvernerne” (?) høre snakk om fortsatt sur nedbør fra det britiske kontinentet, ei heller den bevislige forurensningen fra øst. Alt er norske bilister sin skyld. Det som i dag er viktigst er kjøp og salg av såkalte klimakvoter, for i dagens miljøvern ligger det enorme pengesummer. Og da er selvsagt alle bileiere de letteste å angripe. Det er svært så trist at pengegrådighet skal gå foran andre reelle fakta om klimaendringer, og som skjer hele tiden – så lenge vår klode eksisterer. Red.