Da SV gikk bak ryggen på Stortinget

Publisert 17.3.2018

Av Jan Hansen, frilansjournalist (NJ Senior)
Foto: Colourbox

Sosialistisk Venstreparti har vært svært så høylytt og særdeles krass i sin kritikk av den sittende justis- og beredskapsministeren Sylvi Listhaug fra Frp. Det gjelder fortsatt Listhaugs utspill på Facebook, men som statsråden for lengst har beklaget mer enn en gang. Men det er tydeligvis ikke nok for SV og heller ikke Inga Marte Thorkildsen fra det samme partiet. Hun er selv aktiv på Facebook og kaller nå enhver som støtter Listhaug med blomsterhilsener for ”rasister”.

Dette er så til de grader hårreisende og dypt ærekrenkende at denne damen burde frivillig forlate norsk politikk. Det er nemlig med mange politikere som med lystløgnere og bløffmakere, de glemmer svært ofte hva de selv har lovet, siden sagt, gjort og uttalt seg om både som statsråder og toppolitikere i det norske samfunnet. I dette tilfellet slår nå bumerangen knallhardt tilbake på nettopp SV og Inga Marthe Torkildsen, en eks. statsråd som også kan smykke seg med tittelen ”justismorder”, og her er årsaken:

I 2005 kom et samlet og enstemmig storting overens om at det ikke skulle påberopes foreldelse noen i saker som ble reist mot den norske stat av tidligere skole- og barnehjemsofre. Det ble spesifikt påpekt at Regjeringen måtte påse at så ikke skjedde. Dette har bl.a. Anders Tyvand fra Krf, tidligere og skriftlig bekreftet overfor både artikkelforfatter og sfm.no.

Den og svært så barnevernsvennlige tidligere statsråden Inga Marte Thorkildsen fra SV, partiet som stadig hevder at de er særlig til for vanlige mennesker og ”folket på gulvet”, gikk selv bak ryggen på Stortinget og ”påberopte” foreldelse i en erstatningssak som var reist mot staten ved Barne- og likestillingsdepartementet som Thorkildsen da var leder for. Å foreta seg en slik gjennom simpel og stygg handling, og særlig når den tidligere statsråden også var medlem av Stortingets justiskomité, er bare helt utilgivelig. Hun knuste dermed alle disse ofrenes muligheter til å få både oppreisning og erstatning for bl.a. påførte senskader.

Ofrene mener fortsatt at den norske staten og en rekke norske kommuner er sterkt medansvarlig for det mange fikk gjennomgå i sin barndom under det såkalte ”barnevernet”. Samfunnsmagasinet ber derfor nå både Thorkildsen og SV om å tone flagg, og ikke minst gå ut offentlig og sterkt beklage sitt svik overfor de rammede ofrene og sin åpenbare utilgivelige uredelighet overfor selveste Stortinget. Tygg på den SV!