Daglig knivdrama i Norge

Publisert 27.6.2019
Foto: Sfm.no

Der går knapt en eneste dag uten at man på nyhetssendingene kan høre om knivstikking – og ikke sjelden også skyting.  Det virker som om hovedtyngden av denne kriminaliteten foregår i Oslo, men iblant noe mer spredt helt inn i små avsidesliggende bygder.  Var det noen som snakket om fredelige og trygge lille Norge?  Det utsagnet tilhører dessverre en ganske fjern fortid!

Kniven er blitt tapernes beste argument.  Når saker og ting ikke kan/vil løses verbalt, så trekker man kniven – eller et skytevåpen.  For noen årtier siden kunne man lese i avisene om ett drap i uker og måneder – det ble fulgt intenst opp i mediene, og var en negativ sensasjon.  Og det ble som regel utført av våre egne.   Nå får man som regel høre at disse voldsmennene er «av utenlandsk opprinnelse» eller tilhører slike miljøer, og hovedvekten av slik kriminalitet er klart i Oslo.  Dette har øket kraftig.  Der har forekommet drap på tilfeldige mennesker her i landet på busser, trikk, kjøpesentre, og midt i byen ved høylys dag.  Man føler at man ikke går trygt noen steder for ubalanserte individer som kan slå til hvor som helst mot hvem som helst.

Dette er hovedsakelig et av resultatene av en hodeløs innvandring – med åpne Schengen-grenser.  Det er altså i utgangspunktet politikernes ansvar og skyld.   Vi vet hvem som var regjeringssjef da Schengen-avtalen ble inngått her i landet – over hodene og bak ryggen på det norske folk!

Kanskje spesielt Oslo burde endre sitt byvåpen litt – og sette inn en kniv eller pistol i det ene hjørnet?!

Wilfred Høsteland