Dansk valutakurs skremmer vettet av nordmenn!

Publisert 26.4.2024
Foto (fra Legoland) og montasje: Sfm.no

Nordmenn har i alle år hatt et varmt og nært forhold til Danmark og dansker, og vise versa. Det gode naboskapet har gjort at tusentalls nordmenn har valfartet til landet gjennom mange år, og særlig etter 2. verdenskrig. Vennskapet med vårt kjære naboland består fortsatt. Men så har det de siste årene kommet stygge skjær i sjøen, og både vi i sfm.no og mange med oss lurer på hva som har skjedd med den danske kronen.

Fra kun å ha hatt en forskjell på kr. 1,46 mellom 100,00 norske og 100,00 danske kroner i mai måned 2013, så må vi i april 2024 betale svimlende kr.157,05 for 100 danske kroner. Det er en både skremmende og meget markant forskjell. Nedenfor viser sfm.no til en tabell med oversikt over hvordan kursene har svingt gjennom 20 år for samme valuta i perioden mai 2004 – april 2024. Tallene er hentet fra Norges Bank (historiske valuta kurser). Tabellen er sammensatt av sfm.no og «kvalitetssikret».


Dagens kurs på danske kroner skremmer vettet av mange nordmenn som både kunne tenke seg og ønske seg en deilig og rimeligere ferie i vårt kjære naboland. Men grunnet den store valuta-forskjellen, må de skyte en hvit pil etter en slik tur. Kanskje danske banker burde gi nordmenn en spesiell kurs dette året? Eller at vår egen nasjonalbank nå gjør noe med den norske kronen?? Det er jo lov å ha slike ønsker.

Jan Hansen
Frilansjournalist MNJ