De ber om politikerforakt!

Publisert 28.1.2019
Foto: Colourbox

Kort tid før den høyst respekterte Erik Bye gikk bort, ble han intervjuet i TV. Noe av det siste han sa mens han så rett inn i kameraet var: Dere politikere: Hver morgen når dere står opp og skal på jobb, så må dere huske på at dere er valgt inn som folkets tjenere – ikke som folkets herrer!

Erik Bye er dessverre gått bort, mens hans ord lever videre og bør oppfylles av adressaten – politikerne! Det gjelder selvsagt ikke bare Stortingspolitikerne, men også i høy grad lokalpolitikerne – ikke minst i Oslo og Bergen! Det er vel i disse to største byene at der syndes mest fra politikerne mot velgerne.

Samfunnsmagasinet har i flere år holdt varmt saken om pensjonistenes rettighet m.h.t. full opparbeidet pensjon som gifte eller samboende. Saken går sin gang, og må etter hvert bli tatt til følge av våre såkalte folkevalgte på Stortinget – med arrogante Høyre i spissen. Det har vist seg de senere årene at verken Høyre, Venstre, KrF eller SV ikke bryr seg det aller minste om pensjonistene og deres rettigheter – og da sikter jeg til alle kategorier pensjonister. Stortingspolitikerne har sikret seg selv et svært solid innkomme og ditto solide pensjoner, så da er det tydeligvis ikke så nøye med de andre. Stortinget står i dag frem som egoismens og arrogansens høyborg!

Det er jo også et paradoks at KrF som det såkalte kristelige parti det er, viser langt mer omsorg for mennesker alle andre steder i verden enn fremfor våre egne, som ofte har slitt seg syke gjennom et langt arbeidsliv. De skal bare unnes såpass at de kanskje har til smør på brødet. Det er bl.a. Kristelig Folkepartis holdning og politikk i dag. Ikke rart partiet daglig den siste tiden har mistet medlemmer og tillit. Når valget står for døren, vil de nok – sammen med Venstre – få en ytterligere nedgang. Ingen av dem er berettiget til å sitte i regjering og i særdeleshet ikke til å få statsråder så lenge de er under sperregrensen. Dette er Høyres udemokratiske panikk-politikk for å styrke sin egen regjering.

Politiker-forakten kommer nok bare til å øke fremover – både overfor Stortingspolitikerne og små-diktatorene som styrer Oslo og Bergen!

Wilfred Høsteland