De kriminelle høye strømprisene på Sørlandet må snarest opphøre

Publisert 8.11.2023
Foto: Colourbox

Det er etter min og Kleppelista sin mening helt uforståelig at ikke Agderbenken på stortinget slår i bordet og forlanger at regjeringen Støre, snarest rydder opp – og forlanger at folket her i Sør og næringslivet ikke lengre må betale flere ganger mer for strømmen som folket og næringslivet ellers i Norge må gjøre.

Denne «strømmelkingen» av Sørlandet er en politisk skandale som heller ikke sørlandsbenken på stortinget, regjeringen og stortinget bryr seg bryr om. Mantraet til våre sentrale politikere er at vi her i Sør som tydeligvis har mye sol, og at derfor må vi bygge ut mer solkraft, men hva hjelper det for de høye strømprisen til husholdningene og næringslivet her på Sørlandet, i en krevende dyrtid?

Kleppelista har tidligere gang på gang politisk foreslått i bystyret i Kristiansand og fylkestinget i Agder, en fastpris på strøm gjennom Agder Energi, som å har fått det snåle navnet: Å på 35 øre KWh, for de som ønsker det – uten å få nok politisk støtte for dette. Så alle fagre ord om at her må det politisk handling til,virker rett og slett lite troverdig.

Kleppelista vil uansett forsette kampen for rettferdighet i strømmarkedet med uforminsket styrke i tiden og årende fremmover. For ett er sikkert, sørlendingene har allerede gjennom alt for lang tid betalt mer enn nok for strømmen som produseres og brukes på sørlandet. Denne urettferdige og hodeløse politikken må snarest ta slutt.

Grethe Olsen
Kleppelista i Agder