De onde fingrene som herjer på Facebook

Publisert 12.4.2019
Foto: Colourbox

Den siste tiden har nett trollene herjet Facebook som en landeplage uten like. De går løs på foreldre og barn (ungdommer) som har opplevd barnevernet, kommer med anklager som passer dem selv best og forsvarer alt de legger ut med hjemmelaget dokumentasjon. Og følgerne deres jubler… ja det vil si så lenge det er de som kommer med disse misvisende “dokumentasjonene” da. Om noen kommer med ordentlig dokumentasjon særlig om deres selvutnevnte guddommelige leder sutres det fra alle kanter.

Disse eh.. menneskene som nyter å sverte og såre andre, som ikke tenker seg om før de klipper og limer, som ikke bryr seg om når de slenger rundt seg med falske anklager, har en agenda. Og det er å ødelegge barneverns miljøet på Facebook. Dette er mennesker som selv ikke bør kaste stein i glasshus, de er ikke så rettferdige som de hevder å være. Og burde egentlig vært fjernet fra Facebook slik at det kan bli ett trygt sted for folk som egentlig bare føler at de har en plass å tilbringe kveldene, har likesinnede å snakke (taste) med, og som rett og sett har bare behov for å ha det hyggelig. Med nett troll er det ALDRI hyggelig.

Det kan være morsomt å se hvordan de dummer seg ut, det kan også være grusomt å se hvordan de herjer med ungdom. For disse gjør begge deler. Dette er mennesker som ikke burde ha lov til å ytre seg på nett, for alt de gjør er å prøve å latterliggjøre, hetse eller mobbe andre. Gjerne med truende uttalelser. Og når dette skjer mot 15-16-17 åringer har de gått for langt. De mener at disse ungdommene blir skjøvet foran forelderen når disse ungdommene forteller hva de selv har opplevd. Men glemmer helt at det er disse ungdommene som vet best hva de har opplevd. Om andre skal først få vite fra ungdommen, så gjenfortelle alt så blir det bare feil. Det trenger en ikke mye vett for å se.

Barna skal holdes unna voksensaker, forsåvidt rett, MEN når det er ungdommene som opplever dette, så kan de ikke holdes utenfor da er de midt i dette, og KAN saken sin bedre enn disse nett trollene som sier at de må holdes unna voksensaker. Jeg går ut fra at de fleste vet hvem jeg skriver om her, men navn kommer jeg ikke til å skrive. Disse menneskene med “bedre enn deg” holdning, er stort sett mennesker som har mye å skjule. De er mindreverdig i forhold til å ha rett til å uttale seg om andres saker da de fleste av dem ikke har rent mel i posen selv.

Barna kan ikke beskyttes for enhver pris, for før eller senere oppdager de ting selv. Barn er nemlig ikke dumme – de er bare yngre. Det er noe dere nett troll har glemt helt av. De fleste ungdommer helt ned i 10-12 års alderen kan søke seg opp på nett å finne nøyaktig det de leter etter, og det til tross for at foreldre har satt passord på slik at de ikke kommer seg inn på pc’en. Da går de bare hjem til venner å søker der. Eller på steder som biblioteket hvor de leier en maskin en liten stund og finner nøyaktig det de vil finne tak i.

Barna/ ungdommene vet bedre enn noen av dere troll hva de gjennomgår, likevel har dere den frekkheten å kalle dem barnesoldater, og at de blir skjøvet foran foreldrene sine som kjemper for dem sammen med likesinnede på nett. Det er frekkhet det. Det vil si at dere mener at disse barna ikke har intelligens og tankekapasitet til å tenke for dem selv. Hvilket er så langt ut i synkemyra som dere kan komme.

Tro meg, de er mye smartere enn dere troll.

Hilde Ottesen.