Den farlige smittespredningen må stoppes!

Publisert 9.11.2020
Illustrasjonsfoto: Colourbox

Seanser som «Fadder-uken» var totalt meningsløst i en tid med pandemi. At 7.klassinger har sosialt møte med nye 1.klassinger på barneskolen, – når samfunnet er friskt og normalt, – er én ting. Men når såkalt voksne studenter må ha tilsvarende med nye studenter – i en tid med løpsk virus, – er totalt hull i hodet!

At skoleledelsen støttet «fadder-uken», var egentlig å gi smittefaren grønt lys. Der – bl.a. i Nygårdsparken i Bergen, hvor «faddere og fadderbarn» hadde det gildt sammen, fødtes en ny tidevannsbølge av corona-smitte, som etter hvert la seg som en klam hånd over stadig flere bergensere. Tankeløst og unødvendig! Klarer ikke unge menn og kvinner å starte på utdannelsen sin uten en slik sosial maraton, er det noe som har kortsluttet!

Og nå – når krisen rammer alt og alle, – må vi mennesker klare å holde oss hjemme, uten ute-pils, flakkende disco-lys og trommemaskin-bråk, uten drinker i baren, sniffe kokain på toalettet, klemme, kose og danse tett med halvfulle med-mennesker, og i det hele tatt droppe uteliv – til vi får myndighetenes beskjed: Faren over! Se TV, spill brettspill, kos med familien eller kjæresten – der du bor! Festing er bannlyst nå!

Det neste blir portforbud, og væpnet politi i gatene. Vil vi ikke ha det sånn? Nei vel, – da må ALLE skjerpe seg og følge reglene for samfunnet som gjelder til enhver tid! Med særlig adresse til ungdom! Ingen  skal ta seg til rette, og kanskje forårsake at kapasiteten på sykehusene sprenges! På dagtid: Bruk bilen din til nødvendig ærend, dropp kollektiv reisemåte! Hold avstand, håndvask pluss sprit, og munnbind utenfor hjemmet!

Terje Haugom, samfunnsdebattant.