Derfor må vi i Norge betale dyrt?

Publisert 23.9.2019
Foto: Sfm.no

Det er bråk og ballade i Saudi-Arabia. Ja vel. Men det må være betimelig å spørre Hvorfor literprisen på norsk bensin og diesel fra norske oljebrønner gjør et hopp oppover på samme tid? Hvorfor skal «situasjonen på verdens-markedet» bestemme hva vi nordmenn skal betale for norsk drivstoff fra norske pumper? Det er både urettferdig og ekstra belastende for dem også må ut med bompenger! Og det er det bare batteri-bilistene som nesten slipper!

Dette er høyst uakseptabelt, og regjering og storting burde låse literprisen på 13 – 14 kr. pr. liter over hele landet, og la den bli der – så lenge det er norsk, egenprodusert olje vi snakker om! Det er ingen grunn til at norske bilister skal blø pga. trøbbel i Midt-Østen, eller andre steder! Er det ikke nok at det statlige landeveis-røveriet ser ut til å overleve valget, om vi ikke i tillegg skal måtte betale blodpriser for vårt drivstoff!?

Siv Jensen, – vil du ha partiet ditt opp noen prosent til, så må du snarest sette ned prisene fra alle selskaper som selger bensin og diesel i Norge, – og så fryse dem! Totalt uavhengig hva galskap andre finner på rundt om på kloden. Nok er fremdeles mer enn nok for nordmenn flest! Og husk: Norsk olje-produksjon vil garantert overleve muse-pipene fra både MDG og Venstre – i minst 50 år til! Tro meg!

Terje Haugom