Det bare er sånn, men hvorfor?

Oslo. Publisert 14.12.2018
Av Jan Hansen, frilansjournalist (MNJ)
Foto: Colourbox

Stadig færre politikere synes å være villige til å få stoppet sosial nød og urett i det søkkrike oljelandet Norge. I Norge bor det mange pensjonister og barnefamilier som sliter med en bunnløs gjeld, hovedsakelig grunnet en syk boligpolitikk, høye matpriser, horrible bensin- og dieselpriser, bompenger, skyhøye parkeringsavgifter, en dyr kollektivtransport, dyre avgifter på biler, et nedslitt vegnett over store deler av landet, skyhøye strømpriser, dyre utdannelser, dyre skolebøker osv, osv, osv. Dette er Kongeriket Norge i et nøtteskall.

La det stå helt klart at den norske staten aldri får nok i sin allerede smellfeite pengebinge! Men nå må også nordmenn ta sin del av skylden får at denne galskapen har fått fortsette. Det er ubegripelig at majoriteten av norske borgere, i dag synes å opptre enda mer tafatt og totalt handlingslammet enn noen gang tidligere. Kampviljen og motet som nordmenn generelt sett fikk fra våren 1940, og som varte til langt opp i 1970 årene, er nå borte med vinden – ser det ut til. Etter hvert eneste valg, og når avgifter igjen økes, så skylder Ola Nordmann på politikerne, og selv om de var med på å gi de samme sine stemmer på nytt, de som bedro og svek dem ved foregående valg. Det virker nå som at knapt en levende sjel i Norge våger å åpne munnen overfor folkevalgte som fortsetter med evinnelige løgner, bløff og velgersvik.

Når det derimot oppfordres til demonstrasjoner med søkelys på antatte politiske tyranner og diktatorer i Afrika, i Syd-Amerika, i Asia eller et araberland, eller eksempelvis når brudd på menneskerettigheter skal påpekes, eksempelvis i Russland, Iran, Irak, Tyrkia, eller i et annet land som ligger enda lengre bort fra Norge, ja da går omtrent halve nasjonen mann av huse med fakler, plakater og roper svære slagord. Når det gjelder nordmenns vilje til å gjøre noe for sitt eget folk og land, eksempelvis å yte moralsk støtte til dem som kjemper for alle medmennesker som har det vondt, og for dem som trenger hjelp i hverdagen, så uvilligheten ganske stor. Det er nok å se på den systemtro pressen. Hvorfor er det blitt slik?

Hvem har skapt nåtidens egoistiske og iskalde samfunn, det vi i dag både ser og opplever? Så godt som hver gang man spør noen i Norge om hvorfor det er blitt slik i fedrelandet vårt, så får man det samme eldgamle norske standardsvaret ”vi vet det, men det bare er sånn. Hva skal vi gjøre da?” Ja – nettopp. Hva skal vi gjøre, eller spurt slik: Hva burde hver og en av oss gjøre for å endre på urett? Aller først må man få egen rumpe opp av godstolen. Så må man åpne sine øyne og ører, ikke minst følge mer med på hva som skjer i samfunnet vårt. Det neste er å lære å samarbeide, videre å gi støtte til politiske partier som bla. vil ha bort et sanseløst avgifts- og skattesystem.

Se igjen på det som skjer på bensin- og dieselområdet. Løgnene står i kø. Den pengegriske norske statens godt betalte talerør, kanskje med frikort på alle landets bensinstasjoner, kommer nå med utsagn som lyder slik: – Vi må nok vende oss til å leve med både bompenger og høye bensin- og oljepriser i framtiden. Her bekreftes det igjen at konflikter i andre land, benyttes også av den norske staten Norge som unnskyldning for å få skrudd bensin- og oljeprisene i landet til himmels. Hva med oljen som vi selv produserer da? Vi raffinerer også bensin i Norge – bla. på Mongstad i Hordaland. Hvem eier den bensinen? Har ikke det norske folk lenger råderett over noe av vårt eget arvesølv?

Ola Nordmann er fortsatt like naiv og blåøyd. Hver eneste gang går de rett på de samme løgnene år etter år. Og når neste valg står for døren er alt glemt. Og slik har det vært i Norge i generasjoner. Nå må dagens oppvoksende generasjon ta drastiske grep og få stoppet statens økonomiske terror. Skal man fortsette å lytte til «eksperter» i politiske bilhaterbransjer? Det kan ikke kalles for annet enn ren økonomisk terror det som har fått pågå i Norge i mange år. Framtiden ser dyster ut for dem i Norge med liten inntekt, og spesielt for dem som er avhengig av å måtte bruke bil.

Landets vårt huser flere «eksperter» som nekter å innse at det fortsatt eksisterer store lønnsforskjeller i Norge. La det være klart og tydelig at alle i Norge ikke har en halv million eller mer i årslønn. Tenk dere følgende: 50 liter 95 oktan bensin til en foreslått pris på NOK 20,00 pr. liter. Det blir hele NOK 1.000,-. Bruker en familie i snitt 200 liter bensin i måneden grunnet jobbkjøring, skolekjøring, handlekjøring, barnehagekjøring, fritidskjøring for barna, så koster bensinen alene hele NOK. 4 000,00 pr. måned. På et år blir det svimlende NOK 44 000,00, skriver fireogførtitusenkroner pr år, dvs. om man da tar bort perioden for sommer- og vinterferie. Tenk også over at den norske staten tar den aller største delen av kaken i avgifter.

Synes dere dette er helt ok, eller er dere villige til å se på reelle fakta og tall? Legg til forsikringsavgift, bompenger, parkeringsavgifter, bilservice, verditap på bil osv. Hva blir da prisen pr. kjørte kilometer mon tro? Sett opp ditt eget regnestykke, og du vil garantert flekke tenner i etterkant. Husk endelig på at den norske staten stikker av med det aller meste av dine penger. Lykke til med regnskapet, og vi håper at de fleste nå våkner opp, og at de ser at denne økonomiske terroren må stoppes en gang for alle.