Det glade vanvidd rir det søkkrike Norge

Publisert 12.12.2021
Foto: Colourbox

Leder.

Vi har fått en energipolitikk i dagens Norge som er fullstendig vanvittig og helt syk. Den såkalte redningspakken eller gavepakken fra den nye regjeringen til folket, for å bøte på skyhøye strømregninger, som både staten, fylker og kommuner er direkte medansvarlig for, er rett ut sagt latterlig. Den nye regjeringen burde tatt et langt større ansvar i denne saken. Særlig når de peker på regjeringen som gikk av i september 2021.

Norge kommer med den nye energipolitikken, på toppen av en fortsatt pandemi, få bevitne et ras av konkurser og andre menneskelige tragedier. Vær sikker på at disse kommer om kursen nå ikke legges om radikalt. Folk flest er fly forbannet og svært frustrert over det glade vanvidd som nå rir det søkkrike Norge. Flere norske bedrifter sliter allerede, og permitteringer meldes inn på løpende bånd.

Politisk krass kritikk må tåles, særlig når ledende politikere ikke skjønner eller forstår galenskapen de selv har vært med på å skape, og siden godkjenne. ACER har vært en stor ulykke for Norge. Og det ser vi i dag. Det ble kraftig advart mot den, men de ansvarlige vendte sine døve ører til. Sannheten er at dette var en tverrpolitisk villet energipolitikk, med det for øye å få inn enda flere milliarder i en allerede smellfet norsk statskasse.

Allerede nå merker NAV en svært så kraftig økning av søknader om sosialhjelp. Frelsesarmeen og Fattighuset i Oslo, jobber også i disse dager på spreng for å hjelpe folk med både mat og klær. Dette skjer altså i et av verdens rikeste land, i et land som hvert år sender ut mange milliarder til alle verdenshjørner, samtidig som man svikter og gir blanke f*** i å hjelpe sine egne. Det er det norske politikere kaller for «å hjelpe hverandre». For en gedigen skam og ikke minst særdeles flaut.