Det måtte bare komme!

Publisert 3.3.3023
Foto: Colourbox

Så var det diskusjonen om piggdekk kontra piggfritt igjen. Nå har veimyndighetene slått fast: Flere må skaffe seg piggdekk! Sannheten er at piggfritt polerer isen og såpeglatt holkeføre, mens piggdekk rasper isen og gir bedre veigrep – for alle. I Bergen f.eks. har under 20% piggdekk på bilene sine, og myndighetene ber oss om å komme over 40%, før vinterføret blir akseptabelt – for alle. Det er heller ingen tvil om hvilken dekktype som har sørget for flest bulker og ditto verkstedsregninger denne vinteren.

Så spør jeg meg, som den ivrige piggdekk-forkjemper jeg er: Hvor er logikken da i at vi som kjører med piggdekk skal måtte betale det forhatte piggdekk-oblater på 1400 kroner hver sesong, for å få lov til å kjøre med de tryggeste dekkene i Bergen kommune? Nå er det på tide at Bergen kommune – og andre større byer i Norge – følger logikken til veimyndighetene, og lar dem med piggfritt betale! Eller avskaff hele denne uakseptable avgiften, som kun tjener kommunekassen, kamuflert som en miljøavgift!

Det er for så vidt rett at piggfrie dekk skaper – altså rasper opp – mindre svevestøv, men SINTEF har slått fast at piggfrie dekk hvirvler opp 3 ganger så mye svevestøv en det piggdekk gjør, fordi de presser lamellene mot asfalten, mens piggdekk «flyter» på piggene. Så mht. miljø og klima – over 80% av bilistene i Bergen har latt seg lure av en politisk vellykket og inntektsgivende bløff iscenesatt av de grønne. Lykke til med neste vinterdekk-kjøp! Og la oss stå sammen om å avskaffe denne umoralske dekk-avgiften!

Og så et lite PS: Nå skal vi betale leie for bombrikken i bilen! Får de aldri nok? En fornuftig sak som alle velgere må samles om ved de kommende valg: Stem på dem som går aktivt inn for å avskaffe hele bompengesystemet i oljelandet Norge! Vi har sannelig råd til å bygge veier, broer, tunneler, rassikring og drifte gratis innlandsferjer i hele Norge – uten bompenger!

Terje Haugom, Norgesdemokratene.