Det Norske pensjonsfond utland

Foto: Colourbox
Publisert 11.11.2022

Statsminister Støre sa at nå skulle det være vanlig folks tur. Tur til hva? På meg virker det som pensjonene står på stedet hvil, der de har stått i en årrekke. Jeg kan utale at det virker som enkelte får mindre utbetalt enn før. Man kan sterkt lure på hva de norske politikerne driver med. Hva så med pensjonsfondet utland? Når skal de bruke pensjonsfondet til det det er ment til, om 100, 200 eller 1000 år? Om 1000 år eksisterer ikke Norge, garantert. Hva så med 100 eller 200 år, kanskje Norge ikke engang eksisterer da. Hva er det de sparer for da?

Hva så med E 16 mellom Voss og Trengereid, på Vossebanen samme strekning. Det har gått liv der som følge av ras og da også avsporing av tog. Erna Solberg brukte milliarder av kr for å tekkes FN. Da må jo rente hevingene bli tidligere regjering, Solberg regjeringen som er skyld i det. Fikk med på nyhetene at det har gått liv som følge av ras E16 på den før nevnte strekning. Da skulle Samferdselsministeren den gangen ha bli stilt for riksrett for drap. Hva så med om f.eks. Bergensbanen skulle komme akkurat når ett ras gikk, der vogner fulle ned passasjerer og lokomotivet, der de tok med seg biler, vogntog og mulig turbusser ut i avgrunnen nedenfor.

Nå får regjeringen våkne opp av sin Tornerose søvn. Det norske oljefondet skal nå kun brukes i Norge til å vedlikeholde norsk infrastruktur og oppruste vårt forsvar maksimalt. Være med på å hjelpe Ukraina med våpensystemer, for å være med på å forhindre utbrudd av den 3. verdenskrig. Det er nok garantert at Russland ville prøvd seg på å ta de baltiske statene, dersom de klarte å ta Ukraina.

Hans Bauge
Samfunnskritiker