Det påstås at vår klode koker?

Publisert 3.10.2022
Foto: Colourbox

Likevel øker antallet oppdrettsanlegg for laks og ørret- både i havet, og nå også på landbaserte anlegg og «oppdrettsegg» som flyter som enorme påske-egg i lukket form på havet og i våre fjorder langs hele kysten. Slik man nå presenteres jordklodekokingen, da får man vel snart ferdig kokt lett saltet laks som selv hopper rett opp på tallerken din sammen med jordkokte poteter og grønsaker, sammen med luftkokt agurksalat og varmprodusert rømme?

Er det slik at den nye fiskerinæringen nå skal satse-også i nord- herunder Vesterålen m.fl. som nå skal bli et satsingsområde – hvor også Hamarøy og omegn – som står for en del av yngelproduksjonen- selv om oppdrettsanlegg også der ligger tett som hagl? Altså- vil da torsk og sei m.m. i frihet – enn så lenge, svømme seg opp i gryta og man slipper å bruke snøre eller fiskestang og andre redskaper for å finne dagens middag? Selv potetene vil vel da komme ferdig kokt opp av jorda, men man bør da bruke andre hjelpemidler for å hente de opp enn potetgrev når de kommer opp i kokt tilstand?

Naturen ordner vel da ferdigprodusert mat helt av seg selv, tenk det? Her gjelder det nok bare å ha tunga rett i kjeften-tygg og svelg, så går resten av seg selv? DET klarer ikke klimafantastene og fanatikerne å fikse foreløpig? Det blir vel da litt ensidig kosthold i fremtiden med klodekokte produkter av fisk og kjøtt m. grønsaker til? Brødmat og kaker- smør-melkeprodukter-hva med det? De har vel brent og tørket ut-fordi kloden koker? Det vil vel heller ikke nytte med tang og taresuppe eller bladtaretagliatelle. Det har vel også tørket ut?

Vann har dampet vekk og blir en saga blott? Hva da når kloden koker så fælt at du heller ikke får slukket tørsten? Man får vel da i forkant spørre Lan Marie Berg og hennes politiske venner om de har løsningen på det som omtales som et ventende samfunnsproblem? MDG= RØD inni og GRØNN utenpå, akkurat som en vannmelon! Er det noen som fullt og fast tror på disse klimahysterikerne? Ser det dit hen at alle under 70 år fremover, vil slite alvorlig med kunnskaper om egen overlevelse i matveien, og takket være «løp og kjøp-mentaliteten og beredskapskunnskapene som er helt fraværende. Vent å se.

Ellinor Nerbø