Det politiske valget i livet

Publisert 13.1.2021
Illustrasjonsfoto: Colourbox

Vi har vokst opp med både foreldre og besteforeldre som har vært aktive i politikken, men aldri selv hadde vi vel tenkt å gå inn i politikken. I alle fall ikke før vi ble ordentlig voksne.

Det går jo ikke en dag uten at vi ser på nyhetene i Tv eller i avisene noe som er politisk relatert og på sosiale media så skrikes det i øst og i vest og det ser ut til at man aldri skal bli fornøyd uansett hvem som sitter i «førerhuset» på Løvebakken.

Det nærmer seg nytt stortingsvalg og da skal det også være skolevalg hvor politikerne kommer rundt på skolene for å presenterer det de står for. Og da vinner jo den som best kan prate for seg, for sånn har det alltid vært. Selv syns vi at politikerne er veldig flinke til å IKKE svare på spørsmålene som stilles, men gå rundt grøten så man sitter igjen med enda flere spørsmål i stedet, som man da heller ikke får noe svar på og «sånn går nå dagan»…

En ting man merker i ulike nettgrupper og da spesielt de grupper som engasjerer seg politisk det er at folk IKKE er fornøyd. Det går stort sett i at det er for høye skatter, for mye skattelette for de rike, de rike blir rikere og de fattige fattigere, de syke og eldre må betale mer eller syke og eldre får ikke den hjelpen de trenger, men det får visst ikke barn som trenger briller eller annet medisinsk utstyr heller for å få en så vanlig hverdag som mulig for å kunne leke med de andre barna som ikke har disse utfordringene.

Vi har de «fantastiske» vindturbinene som skulle være så bra, men som viser seg å ødelegge naturen og dyrelivet. Syke mennesker er for syke til å få AAP, men de får heller ikke noe ufør før de har blitt prøvd ut x antall to-sifra år til tross for at man må gravlegges i mellomtiden og hvor familien splittes og ruineres og de friske gjenlevende får psykiske problemer. Apropos psykiske problemer… Hva skjedde egentlig med at Erna stod å sa til folket etter Ari Behn’s begravelse at ALLE skulle få hjelp? For bare et par uker siden kunne vi lese i RB om at det fra 2019 og frem til nå så har så mange som 14 stk tatt sitt eget liv mens de har vært under behandling hos DPS fordi de ikke har blitt hørt når de trengte det som aller meste og dette er 14 stk på et og samme behandlingssted. Hva er det som skjer? Hvordan kan dette skje??

Kanskje på tide å bruke penger på folk som trenger det her hjemme, for penger er det jo tydeligvis nok av når man sender nesten 40 milliarder i bistand ut av Norge årlig hvor det viser seg at halvparten ikke kommer frem til de som trenger det, men havner i lomma til korrupte mellommenn og høytstående politikere o.l. som vi kan lese om at har kjøpt seg privat-jetfly for disse penga. For ikke å snakke om at Norge ikke har råd til å pusse opp skoler og sykehus i Norge fordi dem nettopp har pusset opp skoler og sykehus i Polen.

Og hva er dette med 1,5 million kroner til gjøkens dag i Romania. (KO-KO) Og med hundrevis av millioner i U-hjelp til Kina (??) som holder på å kjøpe opp store deler av verden på billigsalg så er det altså ikke nok penger til å sikre at de eldste får en verdig «avslutning» på livet, men må sitte med sin egen avføring opp etter ryggen fordi hjemmehjelpene kun har 10 min å avse og ligger 2 timer etter ruta pga nedbemanning. Pasienttransporten drøyer og folk som har fastet hele dagen må vente i opp til 3 timer på en taxi til returen, om de i det hele tatt får noen transport og apropos taxitransport.

Nå kan vi også lese at det er snart fritt frem for hvem som helst til å kjøre taxi, noe som i prinsipp betyr flere taxier og mindre å gjøre på en gruppe som vi allerede har hørt at sliter med å få nok å gjøre. I alle fall om man leser reaksjonene fra Taxiforbundet, men det forsvares fra politikernes side om at for oss, brukerne, så skal det bli billigere… Men er det trygt nok, når hvem som helst kan få kjøre taxi…Vel, det gjenstår å se.

Nei, det er ikke lett å vite hva man skal stemme og man føler man blir kastet litt frem og tilbake og må finne ut hvor mange kameler man ønsker å svelge. Alle partiene har noe bra, men det har vært manko på et parti som har ALT bra. I alle fall hvor man slipper å svelge like mange kameler.

Folk mener man må stå opp for rettighetene sine, men i dette landet er det ofte slik at man bare godtar ting som skjer fordi det er for mye bry å gå ut å demonstrere i gatene. Noen småpartier dukker derfor opp i ny og ne, men veldig få overlever selv om de har mye mere bra på programmet enn de partiene som allerede har vokst seg store. Mange misliker at nye mikropartier dukker opp, men det er faktisk demokratisk og bra at noen våger å ta kampen litt lengre enn bare å sitte på rommet foran PC’n å skrike ut sin misnøye. Å starte et nytt parti bidrar til at man kan få være med å forme morgendagens politikk allerede i dag. Og de nye småpartiene kan være fine å ha fordi de ofte er en bedre samarbeidspartner enn de allerede eksisterende partiene som skifter meninger etter vær og vind. Og i kommunene er det ofte de små partiene som kjemper de svakes kamp og får gjennomslag for bedre helse og velferd, bare for å nevne noe.

Etter å ha gått igjennom alle partiprogrammene har vi landet på et helt nytt parti som vi har stor tro på fordi det er et parti hvor generasjoner og familie, ung som gammel, kan stå sammen side om side for å nå de samme mål. Barn og barnebarn ønsker det beste for sine foreldre og besteforeldre og vis a versa. Derfor har vi gått inn å dannet et ungdomslag i det ny oppstarta partiet «Generasjonspartiet» (GP) og vi skal nå brette opp ermene og jobbe for rettferdighet bland våre medmennesker og kanskje til og med gjeninnføre empatien og omsorgen for hverandre i samfunnet for i dag virker det som ingen har tid til hverandre og man sklir lengre og lengre vekk fra en tid hvor det var vanlig å bry seg om hverandre og som er noe helt annet enn å være brysom.

Det er på tide vi står sammen, side om side så er du ungdom og bryr deg om hvordan fremtiden din skal bli så bli med på laget for nå er vi nemlig med på å lage historie ved å få være med å bygge opp et nytt parti helt fra bunn av og med de sakene som opptar oss for en rettferdig hverdag for ALLE.

Hilsen oss i GPU Viken/Lillestrøm
(Generasjonspartiet Ungdom)