Det ringer, det ringer………..

Publisert 23.1.2019
Foto: Colourbox

Har noen tenkt på hvor effektivt røyksignaler vil kunne bli i vår tid?  Verden har aldri før hatt så mange telefoner – minst en pr. individ, men det hjelper lite når ingen er tilgjengelig.

En mandag i januar 2019:

Forsøkte å ringe et legekontor for purring på en antydet time. Ingen svar etter 6-7 forsøk.   Kontaktet så tilsvarende avdeling ved sykehus. Vi har dessverre ingen ledige medarbeidere! – var svaret. Ringte så til en annen avdeling annet sted som har samme tilbud: Vi har dessverre ingen ledige medarbeidere! Lurer på om denne automatiske stemmen er blitt solgt på tilbud?

Neste telefon forløpende til firma for forespørsel etter et bestemt produkt: Vi har dessverre for tiden ingen ledige medarbeidere! Prøv igjen! Det gadd jeg ikke etter 3-4 forsøk. Ringte så igjen til nevnte legekontor: Tut-tut-tut-tut- opptatt-signal. Vel, da måtte der jo være folk, tenkte jeg. Prøvde så igjen etter 10-15 minutter. Ingen svarte på telefonen – heller ingen automatisk stemme. De må ha glemt å anskaffe en automatisk svarer – eller kanskje legen var syk?

Ringte så til en butikk for diverse duppeditter som jeg har hatt kontakt med i flere år. Etter gjentatte oppringninger, kom svaret: Vi har dessverre ikke butikk lenger! Nei vel – men telefonen har de tydeligvis glemt å si opp! Kanskje de vil beholde den for å opplyse om at det ikke hjelper å ringe dem mer?

Indianerne brukte i sin tid røyksignaler, og det skal visstnok ha fungert godt. Kan det være noe å tenke på både for firmaer, leger, sykehus, etc.? De to sistnevnte ville kanskje ha betenkeligheter grunnet røykeloven, men når røyk kan brukes helsefremmende for pasienter må det vel være noe å tenke på?  Telefonen har jo tydeligvis utspilt sin rolle!

Telefonslitt røyksignal-fan

Redaktørens merknad: Syng denne mens dere venter: ”Det ringer, det ringer, uff hvem kan det være, som vil oss besvære, eller kanskje lære”. Red.