Publisert 6.12.2024
Illustrasjonsfoto: Jan Hansen /sfm.no.
Nå ser man at nå har dette med «maks to/tre varer» av ditto sort spredd seg også til andre matbutikker i samme «kjede». Norges-gruppen eier flere matvarebutikker i sin «portefølje». Nå tar flere etter i dette med hvor mange av enkelte varer man skal kunne ta med til kassen for betaling.
Nå så jeg at Kiwi har Edamer-osten som et slikt produkt som man bare får «maks tre pr. kunde» med? Hvem kjøper tre edameroster til jul? Skal man holde «kongelig buffet» om man tør spørre? Hvor lenge går det før enn at Tine eller Q-meieriene tar fløten inn i dette «maks-programmet» for hvor mye eller hvor mange fløte-kartonger man skal få kjøpe pga. kartongavgiften man skravler om?
Snart blir det nok hvor mange egg eller kilo med mandariner/klementiner man også skal få? Maks to kilo pr. kunde? Eller tre stk. Kiwi-frukter? En pakke havregryn? Og så i disse tider da dere?? Går det mer nå enn gjennomsnittlig i resten av året? Tvilsomt. Hva da med denne julebrunosten som skal være så populær, rasjonering der også? Den som Kvassheim fra Luksusfellen skulle kjøpe 36 stk. av, og hva var da formålet med tallet 36?
Hvorfor ikke produsere nok så man slipper dette? Dette minner om når multer som selges på høsten i plastboks hvor man også da finner plakater om hvor mange man får lov å kjøpe. Der har jeg sett «noen» kjøpe hele partiet for å selge til høyere pris et annet sted. Det er urimelig midt i det hele, for å sko seg på at noen har tatt seg bryet med plukkingen.
Tredjeperson skal sko seg på en persons mulige vonde rygg på grunn av plukkingen og sorteringen og pakkingen? (Ikke min rygg da men.) Da vet man hvem som gjør sånt, all den tid at multer, markens gull, finner man mest av lengst mot nord? Når ser man også antydninger om hvor mange brød man får kjøpt? Når stanser denne galskapen, eller tar den seg mer opp fremover?
Ellinor Nerbø