Dette er Norge i et nøtteskall!

Publisert 6.2.2023
Foto: Colourbox

Det heter seg at i Norge kan alt gå an. Alt som lukter av urett går an i Norge. Bedriftsledere får ordnet en avtale, der det viser seg at disse kan gjøre store feil i sin leder stilling og det får ingen annen innvirkning enn at denne får sparken men det får den innvirkning at denne får mer penger enn om denne var i jobb. Det vil si at det lønner seg for denne lederen å gjøre feil. Det er med det svært lukrativt for denne lederen å miss-skjøte sin jobb så denne ender med avskjed, en da lukrativ avskjed.

Hva så med en fra grasrota om denne ikke har gjort noe galt om denne må forlate sin post og denne er selvstendig næringsdrivende. Denne må da klare seg med kun sosial stønad og har han eller hun gjeld i næring blir denne krevd innbetalt. Da blir det ofte en gjeld livet ut. En slik gjeld er også en straff. Altså, en ransmann og en drapsmann blir låst inne, men denne får hjelp. Ved en økonomisk straff blir offeret nærmest isolert. Ingen hjelp der i gården.

Her er det grov forskjellsbehandling. Vedkommende fra grasrota er det ingen som bryr seg om. Pressen bryr seg ikke om å ta saken. Han eller hun får ikke prøvd saken for domstolene. Det er nemlig ingen penger til engang rettsgebyr å få i støtte. Det har da namsfogden sørget for med sine stive trekk. Så sies det at man kan søke fri rettshjelp, men det får han ikke fordi rettshjelp dekker ikke rettsgebyr i det hele tatt. Så er da spørsmålet, er Norge da noen rettsstat? Svar på det, nei.

Å kalle Norge en rettsstat blir en løgn, men politikerne har løyet for folket siden 1945 og kanskje før det og. At de kjører med grov forskjellsbehandling er ikke det verste. Det kan være venner eller familie til en eller flere politikere som blir tilgodesett med lukrative jobber, da blir det korrupsjon på toppen av det hele. Det er årsaken at Storting og regjering blir kalt for forbrytersyndikatet. Da spesielt at mange i Norge ikke kan spise seg mette hver dag som følge av all renteoppgang og at strømprisene er høye. Verre er der når man foreslår å fjerne matmomsen og Støre sier blankt nei til det forslaget.

At staten skal beregne seg skatt på det folk skal putte i magen, det er rett og slett en forbrytelse. Hadde det ikke vært for Frelsesarmeen og Fattighuset, tror jeg at mange hadde sultet til døde i Norge. Tenk det, oljenasjonen Norge behandler grasrota verre enn dyr, men det er folket selv som har skylda. Det er tydelig at folket ikke forstår ordentlig hva ett demokrati er. Etter Grunnlova § 49 har folket en moralsk plikt å sette seg inn i de forskjellige partiene, hva de står for. Her er det et moralsk forbud at politikere skal lyve.

Folket har nå hatt lang tid å avsløre politiker som løgnere. Partier med slike politikere har folket en moralsk plikt å sende under sperregrensen. For det å lyve for folket for en politiker er en alvorlig synd. Folket kan dømme partier som har slike politikere, ikke til fengsel, men at partiet blir borte. Verre straff får de når de skal i møte med Gud når den tid kommer.

I dag er ikke Norge noen rettsstat i det hele tatt. Spørsmålet er også om Norge er ett demokrati, slik ett demokrati skal være. Mine damer og herrer, slutt å stem som flokken gjør, Slutt å tenk rødt, blått. Erna Solberg og Støre sloss ikke for folket, men for sine egne bank konti. De gir blaffen i folket.

Hans Bauge
Samfunnskritiker