Diktaturet i Oslo!

Publisert 7.1.2019
Foto: Colourbox

Det vil være en falitt-erklæring overfor Finnmarks folk, fylkets historie og kultur, dersom diktaturet i Oslo klarer å få slått Finnmark sammen med Troms! Denne «fikse idéen» er blitt en kongstanke i Monica Mælands hode! Hun har fått en idé, og vil at sammenslåingen av historiske, tradisjonsrike fylker i Norge skal stå som en «bauta» over hennes politiske karriere den dag hun er ute av regjeringen!

Dere kjære medborgere i et av Norges vakreste fylker må selvsagt gjøre som dere vil med drøftinger, avstemminger, demonstrasjoner osv. Men vi Demokratene vil hevde at dette sammenslåings-opplegget er et overgrep mot Finnmark ingen andre enn Monica Mæland selv er tjent med! Og med hvilken rett kan ett menneske i Oslo – som skal være valgt ut fra folkets tillit og ønsker – diktere og presse våre to nordligste fylker – med all sin historie og kulturelle egenart – til å bli ett? Mot folkets vilje!

Finnmarkinger – IKKE gi opp kampen! Selv om ministeren må bøye kne i denne sak, må hun som den politiker hun er erkjenne at også politikere kan gjøre feil! Og at diktatur i demokratiet Norge ikke aksepteres!

Terje Haugom, Demokratene.