Diplomati må til!

Publisert 1.3.2023
Foto: Colourbox
Ytring.

I den situasjon verden befinner seg, er det én ting som verdens ledende diplomater må satse på – å gjøre alle de grep som gjøres kan for å få Kinas regjering til å avstå fra militærhjelp til Russland! Ukrainas modige president Zelenskyj advarer verden mot et russisk – kinesisk militært samarbeid, og ser meget stor fare for at det da går mot en 3. verdenskrig. En krig som vil true alt liv på Jorden.

Kina er et stort og rikt industriland, og bør avholde seg fra å bistå russiske krigshissere med noe som helst. Å gå i kompaniskap med en av verdenshistoriens 3 største massemordere – Vladimir Putin, foruten Adolf Hitler og Napoleon Bonaparte – vil være dypt tragisk, ikke bare for kinesisk velstand, men også kultur og anseelse i verden for øvrig.

Nei, et diplomat- og statsledermøte, der den vestlige verdens ledere – f.eks. Biden, Macron og Stoltenberg (NATO) møter Kinas ledere til fredelige drøftinger om dette, potensielle handelsavtaler osv., vil muligens bidra til å roe ned det hele. Og det må skje raskt! For øvrig må det da finnes virkelighetens agent 007 som kan redde verdensfreden. Verden ville ha jublet!

Terje Haugom, samfunnsdebattant.