Demokratiets munnkurv, en syk tilstand!

Publisert 18.3.2024
Illustrasjonbsfoto: Wikipedia

Det å være en person med mange fornuftige meninger, og som ønsker å få trykket disse i samfunnets talerør – avisene -, er ingen lett sak. Ytringsfriheten synes å være et luftslott for mange redaktører. Trynefaktoren – du bør være en kjent person, dersom du skal få ytre deg f.eks. i Aftenposten. Bergens Tidende vil ha eksklusiv rett på innlegg fra grasrota, selv om innlegget er ytterst interessant for hele landet! Og f.eks. BA nekter å ta inn innlegg som pirker i makt-eliten og profilerte politikeres gjøren og laden.

Er det virkelig slik at sensur av typen Pravda og Moskva (Gamle Berlin, red. anm.) har sneket seg inn i vår demokratiske ytringsfrihet? Er det ikke lov lenger å kritisere de sider ved politikernes gjerninger som er åpenbare løgn, feil, på skråplanet eller maktovergrep, som f.eks. avgifter, bompenger, tvinge på oss etanolholdig bensin som skader for millioner, piggdekkavgifter, selge norsk el-kraft til verden, som vi må kjøpe dyrt tilbake, og mange andre samfunnsfiendtlige ting som tredes ned over oss vanlige folk?

Tåpelige EU-direktiver som rammer oss nordmenn, uten at vi er i fullt EU-medlemskap? Vi som skriver negativt om slikt, blir holdt unna lesernes øyne. Dette er en syk tilstand totalt uverdig for demokratiet! Enda godt at det finnes en nettavis som Samfunnsmagasinet! (www.sfm.no)

Terje Haugom, samfunnsdebattant 74 år.