Doping og overdrivelser!

Bergen. 21.10.2016
Av Terje Haugom
Illus.foto: Colourbox

Vår kjære Therese Johaug m.fl. har ikke gjort seg skyldig i noe kriminelt! Og den dyktige legen som ga henne kremen mot de såre leppene hennes, har egentlig ikke gjort annet enn sunn fornuft tilsier!

Listen over forbudte stoffer for idrettsfolk er sterkt overdrevet! Det må da være forskjell på velvære midler som solkrem, hostemedisin, astmamedisin, nesespray, leppepomade og Paracet – og stoffer for utholdenhet, styrke og prestasjoner? Velværemidler som bare skal hjelpe et menneske med de plager som ellers gjør en lite egnet til å delta!

De som har laget liste så lang som en middels dorull, med alle slags legemidler og andre stoffer som finnes! At idrettsfolk klarer å leve opp til alle disse millioner av forbudte saker og ting, er et under! Dette er regler og lister av svært rigid og tåpelig karakter!

Det virker som om noen er godt betalt for å finne på nye «stoffer» å tilføye den håpløst lange listen! Her bør Petter Smart’ene komme ned på jorden igjen, og lage en ny, kort og grei liste! Utøvere som sliter med tett nese, såre lepper, litt feber, hoste, tannverk m.m. må da for svarte kunne bruke hjelpemidler, så de blir i stand til å delta! Slik det er nå, er det helt idiotisk

Vår kjære Therese Johaug m.fl. har ikke gjort seg skyldig i noe kriminelt! Og den dyktige legen som ga henne kremen mot de såre leppene hennes, har egentlig ikke gjort annet enn sunn fornuft tilsier! Det er «listen» over all verdens forbudte saker og ting som er kriminell, og fjern fra denne verdens virkelighet! Den må renses for alle disse tåpelige stoffer, som ikke har annen effekt enn å gi utøverne en bedre livskvalitet mens det står på!