Drar du den, så drar du den

Publisert 20.3.2019
Foto: Sfm.no

Vy – Vy – VY – Fy. Nå har du gjort meg skikkelig sint, herr statsråd Jon Georg Dale. Nå er begeret fullt. Du er sjef for all samferdsel i dette landet, og du sitter passiv og ser på at vår felles arv, NSB, blir omgjort til en vits uten mål og mening. Maken til tøv, er det lenge siden jeg har hørt- Men fra denne regjeringen kan man vente seg hva som helst.

Igjen blir det en ny ryddeaksjon etter denne privatiserings – galskapen. Politireform, tvangssammenslutning av kommuner. Slurv med reiseregninger, Eksklusjon av medlemmer, p.g.a. dokumentlekkasje. Der avsenderen går fri, mens mottageren straffes. Dette spillet for galleriet, om NSBs navn, er jeg redd for kan ha en mer alvorlig undertone/hensikt.

Vi er da kjent med at NSB/Vy har solgt driften av Sørlandsbanen til kapitalistene i London. Dette gikk da greit, uten særlig protester. Så kommer VY, og det ser ut til å gli lett gjennom det politiske landskapet. For – drar du den, – så drar du den. Kan vi nå stå overfor en total privatisering av Norges Statsbaner? Til salgs for høystbydende/billigsalg.

Er dere, som har stemt frem denne regjeringen, fortrolig med en slik utvikling. Hva blir det neste som blir utbydd til salgs? Våre enorme vannressurser muligens. Europa trenger ren energi. Forurensingen skal ned i hele EU – området. Det er foruroligende at det er den norske ungdommen som nå etterlyser hva regjeringen akter å gjøre med klima tiltakene. De er urolige for fremtiden. Regjeringen og Elvestuen tier.

Per H Midtgaard