Dumskapens nådegave!

Publisert 24.1.2020
Foto: Pixabay

MDGs Une Bastholm og den svenske selvutnevnte klimaeksperten Greta Thunberg bør få Dumskaps-prisen for 2020. Og for sikkerhets skyld bør de også tildeles diplom for Frekkhetens nådegave klasse A.

Une Bastholm på vegne av partiet – eller skal vi si den klima-religiøse sekten MDG, – for at de har blandet seg inn i norsk politikk, med de konsekvenser hatet mot privatbilismen og norsk oljeindustri har fått for trivsel og atmosfære, så vel i Stortinget som i trafikk i by og i landet ellers. Og – som olje- og energiminister Sylvi Listhaug sier det: – Det er utrolig frekt å kritisere Kongehuset for å ville delta ved åpningen av vårt hittil største oljefelt – Sverdrup-feltet!

Og skoleelev og selvutnevnt klima-spesialist Greta Thunberg må få pris og diplom for sin totale ensporethet og mangel på folkeskikk! I den grad det finnes kurs i vanlig dannelse og folkeskikk i Sverige, bør denne jentungen – som jo tror blindt på sitt eget budskap – få omgående behandling av garvede spesialister og kursholdere! Og skytset hun har rettet mot bl.a. Sverdrup-feltet, skaper bare et lite problem: Skal man le eller gråte?

Skremselspropaganda om verdens undergang og alle slags ødeleggelser, død og plage – er meget skadelig for lett-ledede barn og unge. Det er å håpe at Greta Thunbergs «dommedags-visjoner» ikke skaper for mye angst, frykt og depresjoner hos de tusener hun har fått lov til å preke for. Krisesentre kan få mye å gjøre i kjølvannet hennes. Og norske velgere anmodes herved å bruke hodet ved valget i 2021. Husk: Jorden er ikke flat! Og bilen er vår hjertens venn!

Terje Haugom, samfunnsdebattant