Duppeditter kan ikke erstatte en sjåfør!

Bergen. Publisert 4.5.2017

Av Terje Haugom
Illustrasjonsbilde: Colourbox

Moderne biler har ikke bare en design som vitner om at designeren er en iskald, markedsstyrt robot. De er også proppet full med en masse duppeditter som man slett ikke har bruk for! Eksempel: Nå har det blitt kjent at f.eks. Hyundai har hatt en svakhet i sin «app», som gjorde det mulig for utenforstående å hacke seg inn, låse opp bilene og starte dem. Og slik er det hos mange bilmerker!

«Såpestykkene» – som utseendemessig er kjedelige å se på, i forhold til de vakre bilene som rullet ut fra fabrikkene i 50- og 60-årene, – er nå blitt «online», av grunner som er helt ubegripelige for en som er vokst opp med bil – fra 50-tallet! Som om «online» ikke er nok, skal man nå slippe å kjøre selv! Sensorer og en masse elektronisk kvasi-tull gjør at du kan lese avisen, tekste på den alltids nærværende glass-guden din, drikke kaffe, ta deg en lur, osv. – uten å bry deg om ferden videre! Tror du!

Nei, ingen dippedutt eller duppeditt kan erstatte en dyktig sjåfør bak rattet! Stor honnør til veteran-bilene og de som er så heldig at de har dem! Gamle, herlige biler, som du faktisk kan både skru på og peile oljen! Med mulighet til selv å skifte lyspære, uten å måtte demontere både grill, skjerm, og deler av motoren på verksted for å komme til! Nei, kjøreglede skal ingen få ta fra oss!