Dysleksi i Bergen Rådhus?

Publisert 315.2017

Av Terje Haugom, samfunnsdebattant
Arkvifoto: JH Media

Over hele vår stolte by kan man lese «Nok er nok» og «NEI til flere bom-stasjoner». Dvs. de aller fleste av oss – de som kan lese – forstår hva dette budskapet forteller. Bilistene – og vi er mange – VIL IKKE betale mer i bompenger enn vi allerede gjør, vi VIL IKKE se flere bomstasjoner, og aldeles ikke for å finansiere en bybane vi ALDRI kommer til å bruke, eller for å helbrede en skakkjørt kommune-økonomi! Hverken til Fyllingsdalen eller til Åsane, eller andre steder!

Milliard-slukende prestisje-prosjekt, som vil gi hver av byrådene egen ønsket bronsestatue på Festplassen, vil vi aldeles ikke ha! Bompengetyranniet driver de – forkledd som «bymiljø-pakke» – men vil egentlig ha bilistene og huseierne (eiendomsskatt) til å betale for deres fikse idéer, som staten ikke vil finansiere! Og nå etter hvert må også byens el-bilister få anledning til å slutte med den utstrakte snyltingen på oss andre, og så betale – de som oss! Like for like! Eller kutt hele bompenge-ordningen! Da blir det 21 skudd fra Skansen!

Kan noen av de ansatte på Rådhuset – de som ikke lider av kraftig dysleksi – prøve å forklare byrådet – inkl. Tryti – dette krystallklare budskap? Minn dem også på, at da de lot seg velge til tjenere for byen og innbyggerne, var det nemlig derfor, og ikke som torpedoer i et kommunalt inkasso-byrå, for å pålegge bil- og huseiere økonomiske straffer og bøter – bare fordi de kjører sin lovlige bil, og bor i sitt eget hus! Og Tryti: Svevestøvet kommer i all hovedsak fra u-intelligent vedfyring, ikke fra diesel-bil og piggdekk! Legg lokk på denne usaklige miljø-masingen!