E-39 og bompenger

Publisert 6.6.2024
Foto: Colourbox

Det er ikke bare sør i landet at bompenger kreves for denne veistrekningen som heter E-39. Denne stopper ikke før man når Trondheim, hvor den da kobles sammen med E-6 i sørlige del av Trøndelag.

I Molde kommune går også denne veien gjennom. Nå skal en ny trasse åpnes 25. juli, og finansieres med hjelp av bompenger som nå splitter en hel bygd, Hjelset i to. Nå har prisen på denne «ennå u-åpnede veien», økt noen hakk. Folk er i harnisk, jeg inkludert, og har bestemt meg for at min bil skal minst mulig gjennom denne betalingsporten!

Skal vi til Molde by, vil bilen bli satt igjen ved en parkeringsplass i nærheten av et buss-stopp, og vi tar bussen inn, da det blir billigere. Det får jaggu holde med de bomstasjonene som finns i Trøndelag osv. når vi skal på hytta! Håpet er vel at når den blir litt mer «up to date», vil vi leie den ut for å ta igjen for både eiendomsskatten og bompengene. Tyveri liker jeg ikke skjer på denne måten av staten selv! Her skulle prisen bli kr, 39.- og så skulle man ha et tidsintervall på 30 minutter. Men så kom man på at denne prisen skulle høyere opp i stedet for!

Hvem klarer å handle fra seg i en matbutikk på tretti minutter når man skal i kø gjennom betalingskassen? Når de da økte bom-prisen, så satte de tids-intervallet opp til en time som en slags trøst og «plaster på såret! Skaff en bom-brikke så sparer du en del, sier noen, men hva når du likevel får nok å betale på der også? Og så snakker man om å betale leie for denne i tillegg? Hvor mye sparer du egentlig da? Bitte-litt kanskje, men langt fra nok! På siste info-møte på veistrekningen Lønset – Hjelset sprakk jeg fullstendig. Vegamot-sjefen (som for øvrig satt på link fra Trondheim) fikk så hatten (han ikke hadde på) løftet seg av hodet! Vokabularet fikk kjørt seg fra min side og det til gangs!! Jeg var mega sint!!

Ellinor Nerbø