Egen privat strøm i framtiden?

Publisert 15.9.2023
Foto: Colourbox

Alle snakker om at man burde skaffe egne solcelleanlegg for å skaffe egen strøm for det man trenger denne til. Dette gjelder visst industrien som privatpersonen som har eget hus- også herunder borettslag etc.? Så har vi da i dette langer landet vårt som strekker seg nesten til Nord-polen, hvordan skal dette da gå til i mørketiden i nettopp nord i landet?  Her i et land som man også mener at blir våtere og våtere, altså mer vann enn landet tåler å ta imot?

Altså! Vi har oversvømmelser så det holder, hvor skal så alt dette vannet stanse hen? Har lille Norge da nok avløpsrør og dreneringer som holder mål? Det ser jammen meg ikke slik ut all den tid at husvogner seiler som ei skute midt på tørt land som innen korte timer ser ut som innsjøer i storm, og knuses som stein i et knuseverk?

Så ser man også at strømpriser flyr himmelhøyt over det normale. Og «overskudds-strøm» skal ut av landet fordi man mener at vi har for mye av den, men at folk her i landet skal betale skjorta av seg for den strømmen man trenger selv? Alt dette kan man vel se i sammenheng med norsk politikk og hvordan denne styres i landet av mennesker, slike som aldri har tatt i et arbeidsredskap unntatt det som heter data?

Å legge rør som er store nok til å svelge unna mer vann når man vet at dette kommer, det har dem tungt for å se eller forstå! På steder der et solcellepanel, og enten det dekker et helt hustak eller et garasjetak like så vel som et annet bygg man har er vel ikke så fælt, men så har vi kostnaden og avgiftene som følger med. Det bryr de seg ikke om, heller klapper i hedene for hver krone man klarer å tyne ut av folks konto! Der er nok årsaken til at man snakker om energieffektivisering, altså da tenkt som egen privat strøm som skal koste himmelhøye priser på avgifter? Huff og atter huff.

Ellinor Nerbø