Eggerøre og annen røre

Publisert 28.10.2022
Foto: Colourbox

Matprisen har steget kraftig siden januar selv om denne stigningen har vart i flere år, men det er dette året at folk har merket stigningen mest. I tillegg så har man et lureri om man skal si det sånn, at eggekartongene har færre egg enn før, dette ble det eggerøre av på NRK i Debatten 18/10/22.

Så har vi drivstoffprisen og strømpriser som når nye høyder.  Ved-produsentene tjener fett for tiden da de kan skru prisen på ved oppover.  Så snakker man om vindmøllestrøm. Kan ikke disse installasjonene være like sårbare som oljeinstallasjonene våre?? Havvinden er vel like sårbar da Støre?

Nå som pris har satt seg fast i hodene på de store «herrer og damer», hvordan vil dette slå ut samlet for folk flest? Joda, «alle skal med» sa Støre, men nå blir dette til at alle skal ned? Altså alle skal lide uansett hva man gjør. Installerer man varmepumper, hva hjelper det når KW/T prisen går opp og opp?

Så har man brukt hyttebruksforbudet i pandemien, som en del av nekten for støtte for dem som flytter på hyttene sine, eller ikke har andre muligheter for å bo relativt rimeligere? Det er ikke måte på oppfinnsomhet fra de som styrer landet for tiden, de har mistet forstanden etter mitt syn.

Prisstigningen til tross, minstepensjonisten får i alle tilfeller mindre kjøpekraft, samtidig som mange mener at sparing skal man ha. Jaja. Noen klarer det vel, men ikke alle. Godt er det da for den som har muligheten til et sted å dyrke litt av det man trenger i matveien, eller også andre måter å «høste» matauken sin på.

Ellinor Nerbø