Eiendomsskatt er overformynderi

Publisert 1.2.2019
Foto: Sfm.no

Urettferdighet 4! Du eier ditt hus. Du eier kanskje også en hytte. Kanskje har du fremdeles et boliglån å betale på, kanskje er din eiendom nedbetalt – hipp hurra! Trodde du! Å nei da, du har ikke noen grunn til å feire, – for gjeldfri blir du ikke så lenge du må betale kommunal husleie til kommunen, hvert kvartal eller hver 2. mnd – året gjennom. År etter år. Vel, vei, vann og kloakk – det er rimelig at en må betale for. Men EIENDOMSSKATT, – på DIN egen bolig eller hytte! Der går grensen for det akseptable! En tvangs-skatt du MÅ betale til kommunen, ellers blir du kastet ut fra DITT EGET HJEM eller hytte, som er DIN eiendom, og som DU har skjøte på! Og i tillegg skal de som har hytte på fjellet nå ut med fra 10 – 15.000.- ekstra i luksusskatt!

Nei, det er så visst ikke bare bilen som er blitt stat og kommunes melkeku, – plyndringen retter seg også mot dem som er så heldig at de har eget hus og/eller hytte!

«Norske mann i hus og hytte, takk din store Gud! Landet ville Han beskytte, skjønt det mørkt så ut!» skrev Bjørnstjerne Bjørnson i vår flotte nasjonalsang.

Hadde denne gedigne historiske dokumentasjonen vært skrevet i eiendoms-skattens tid, ville kanskje verbet vært skrevet ser! Tider med krig og okkupasjon er noe ingen ønsker seg. Men kommunal eiendomsskatt kan på sett og vis oppfattes som en slags okkupasjon, et overformynderi! En utidig og grisk inngripen i privatfolks økonomi som vi i Demokratene tar sterk avstand fra!

Kommunene må forvalte sine statlige overføringer på en så klok og fornuftig måte, at de unngår å måtte tvangs-plyndre bilister og huseiere! Det må rådmann og kommunestyre klare! Eller vurdere sine stillinger!

Marianne Solheim, fylkesleder Vestland, Demokratene.
Terje Haugom, Demokratene.