Eiendomsskatten – igjen!

Publisert 16.9.2019
Foto: Sfm.no

Før i (den normale) tiden het det: «Har du ikke råd til enebolig, så få deg en leilighet!» Nå i vår (merkelige og trendy) tid heter det, med rette: «Har du ikke råd til leilighet, så få deg en enebolig!»

Utviklingen i boligmarkedet har altså prismessig endret polaritet: Nå koster en leilighet med eks.vis 120 kvadrat mye mer enn en enebolig på samme størrelse. I de fleste tilfeller er eneboligens eier fullt og helt eier av så vel hus som tomten det står på. Likevel er det slik, at mange kommuner krever eiendomsskatt for en eiendom den enkelte har kjøpt og betalt, og har juridisk skjøte på!

Partiet SV mener de som har eget hus skal betale enda mer i eiendomsskatt! Var det ikke Sosialistisk Venstreparti som satte lik behandling av borgerne høyt? Er det virkelig slik at de tror at den som bor i enebolig er så rik, og at det er derfor den skal straffes økonomisk? Forstår partiet ikke at mange – nettopp pga. lav økonomi – velger eget hus i stedet for en rådyr leilighet? Selv om man i leilighet kanskje slipper vanlig eiendomsskatt på den kommunale fakturaen, men betaler bl.a. til felles-utgifter m.m.! Det følger jo mye ekstra utgifter med å ha eget hus og hage, om man ikke i tillegg skal måtte betale «husleie» til kommunen? Man aksepterer tross alt å betale for vei, vann og avløp. Det får jammen holde! Eiendomsskatt på bolig og fast eiendom er en uting som skal bekjempes! Det er IKKE et leietaker-forhold til kommunen, men den enkeltes egne eiendom!

Et eksempel for å vise hvor koko eiendomsskatten er: Du kjøper og betaler en ny bil hos forhandleren. Bilen er registrert på deg, og vognkortet bekrefter dette. Så får du brev fra bilfirmaet, at hver måned skal du betale bruksavgift til bilfirmaet med et beløp basert på motorens antall hestekrefter. Lar du være å betale, konfiskeres bilen din. Sykt? Ditt hjem er tross alt der du bor! Hallo i luken!

Hvilket parti er så arg på eiendomsskattens urettferdighet, at de klarer å få kommunen sin til å droppe denne plyndringen på annen manns grunn?

Det er som med bompengene: Makt-menneskene tror at når de innfører noe, så skal borgerne bare være nikke-dukker som finner seg i alt! Gjør vi det, folkens?

Terje Haugom