Ekspress ran av eldre i Sverige

Stockholm. Publisert 17.4.2017

Av Jan Hansen, frilansjournalist (NJ)
Illus.foto: JH Media

Fenomenet det vises til i overskriften, er fra tidligere kjent i USA og i deler av Sydamerika. Nå har det samme fenomenet fått fotfeste i flere nærområder utenfor den svenske hovedstaden Stockholm. Svenske medier (Aftonbladet) oppgir områder som Kista og Husby i vestre delen av byen. Fenomenet har tidligere vært ukjent for svensk politi viser en grundig undersøkelse i forbindelse med etterforskninger.

Det handler om ungdommer i 15 – 19 års alderen som angriper eldre mennesker, truer disse til å gå til minibanker for å ta ut penger. De som ikke gjør som disse unge kriminelle sier, blir truet med et eller annet våpen. Politiet fikk omsider tatt de fleste av de unge ranerne, men straffene de fikk i ettertid – for noe så alvorlig som væpnet ran og kidnapping, er bare til de grader helt latterlig og fullstendig sansløse.

I følgende artikler kan hele saken leses, samtidig som avisen har beskrevet klart og tydelig de idømte straffene de unge kriminelle ble idømt. De er i alle fall meget langt fra avskrekkende slike de burde ha etter Samfunnsmagasinet sin mening.

Linker: http://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/py6qV/ny-typ-av-skrackran–offer-halls-som-gisslan-med-hot-och-vald

http://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/JdPab/de-ar-atalade-for-skrackranen