El-biler eiere bør betale høyere avgifter!

Publisert 10.11.2017

Av Terje Haugom
Politisk kommentator MOD
Illus.foto: Colourbox

Etter en tid i en av Polens større byer, er det naturlig for undertegnede å komme med noen betraktninger. Først vil jeg nevne, at ikke en eneste el-bil var å se! Derimot har polakkene den største moro, når de snakker om miljø- og klima-hysteriet i lille Norge, og elbil-epidemien som har infisert tusener av lettlurte nordmenn. I Polen, som i Tyskland og Frankrike, kjører folk sine diesel- og bensindrevne biler med den selvsagte overbevisning. Der i gården kommer ingen drastiske endringer på tale i det hele tatt! Til nordmenns etterretning.

Nå rasler Trine Skei Grande og Terje Breivik i Venstre med sablene sine, og kan kanskje tenke seg å bidra i den borgerlige regjering. Men i deres alternative statsbudsjett lurer både langt dyrere diesel og bensin, samt saftige økninger av bompenge-takster! Og det sutres over avgiften på 70.000 kroner som ilegges kjøpere av snyltebilen Tesla. «Det var jo ikke meningen, når folk valgte å kjøre miljø-vennlig!» Når folk valgte el-bil – som krever 3 ganger så mye energi for å bli produsert – som vanlige diesel- og bensinbiler, – energi fra brunkull- og atomkraftverk, – burde de egentlig betale minst like mye – og helst mye mer – i avgifter, enn oss andre. Også bompenger!

Vårt lille land lever i en boble, med sterkt overdreven klimapolitikk, hvor vi – dvs. V og MDG – skal redde verden fra de grusomme bilene med diesel- og bensinmotor. Vedfyring i en million gamle, utrangerte ovner – med tonnevis av påfølgende svevestøv – snakker de ikke om. Skremselspropaganda, forbud, reguleringer, syke drivstoffavgifter og ditto bompenger er deres varemerke.