Ellinor Nerbø: – Er Norge styrt av idioter?

Publisert 22.9.2023
Foto: Colourbox

Kan man ha lov til å stille et sånt spørsmål når man ser hva sittende politikere i flere ti-år har hatt for seg og fått gjennomslag for? Styres folket av idioter eller er det idioter som stemmer frem disse som styrer?

Man kan nok spørre slik all den tid at der Finnes mennesker som gir beng i hvordan man handler på mange måter innenfor politiske partier man tilhører, eller er gift med en. Imens sitter ektefeller i harde forhandlinger om både virus og annet rask som folk må forholde seg til, eller at det er minst like viktige saker som skal drøftes. Og imens så skor man seg på all elendigheten i all hemmelighet. Er det da rart at noen ser galskapen og lar være å stemme i det hele tatt? Er da disse valg-nekterne klokere enn de som da stemmer?

Det ser faktisk ut som at det bare er kjeltringstreker som foregår over hele fjøla uansett hvor man enn snur seg. Det er med ekle tanker man sitter å skriver når man tenker på de unge som trer inn i politikken, og tror at de så kan gjøre helt hva de vil der uten at noen oppdager hva de kommer til å sysle med? Hjelpes, stakkars folk om noen ti-år til sier jeg bare.

Ellinor Nerbø