Ellinor Nerbø: – Hvorfor lyver du Jonas?

Publisert 29.11.2023
Foto: Stortinget

Merknad: Dette er en fri ytring som gir uttrykk for innsenders mening.

Alle snakker nå om en nese som stadig blir lengre og lengre. Som statsminister står du i Stortinget i en spørretime og liksom tar i forsvar de som har minst og mener at de får mer om litt. Du snakker om «tiltak», men utdyper ikke hva disse skal gå ut på? Bryr du deg ikke om de som sliter? Du bare raser i vei om «dine tiltak» og snakker etter vinden. Tenker du også på minstepensjonistene som også er en gruppe som sliter?

Nå som både strøm og mat som for øvrig også «samler seg» i økonomien, så snakker du som om en bitte liten del av prisen folk skal betale for denne strømmen i reell kostnad, det bryr deg et visst sted ser det ut for! Nesen ser ut for å stadig bli lengre og lengre og snart er den jevnstor med et ganske stort juletre hvor det du snyter ut i nesetippen der nesen er som tynnest!

Arbeiderpartiet har i dag i likhet med Høyre en prikk lik politikk, bare med den forskjell at Høyre vil at de ikke skal betale så mye i skatt at de merker det men skriker opp om at det gjør de. Altså Erna lyver minst like mye som deg, og da spør jeg hvem lyver mest på inn og ut-pust? Man kan saktens le når man hører på spørretimen fra Stortinget, og dette virker som en revy fra Nasjonalteateret enn at her skal man se alvoret, hvor folket er disses slaver, altså økonomi-slaver.

Alle skal med sa AP, men hva ble det til om ikke man heller kunne sagt alle skal med nedenom? For det er jo realiteten, selv om skattekortet sier at man (noen) gikk opp? Realiteten er nettoen som folk sitter igjen med til eget forbruk for det man trenger penger til? Så står du og lyver om arbeidsledigheten hvor mange nå i noen sektorer nå er arbeidsledige. Se på snekkere når byggefirmaer går konkurs ett etter ett?  Selv du har det vært nevnt at du har brukt svart arbeid i så måte, men om jeg ville finne på å ta en Jonas, da, hva ville du da gjøre uten at du anmeldte saken? Hva ville jeg da fått i straffeskatt eller annen form for økonomisk straff?

Gudskjelov har man ikke disse tanker selv om noen kunne friste til slikt. Regjeringen har lagt listen dit hen at å finne en snekker man trenger, blir uoppnåelig fremover når disse er ledige hvor man heller skulle trodd at det skulle være enkelt å finne en? Men så var det dette med julehøytiden hvor folk må til en mat-sentral for å få mat på bordet til jul, og for ikke å glemme gaver til sine kjære. Det finnes også de som i disse tider mot jul, heller ikke får lov av norsk barnevern å gi sine barn denne typer gaver (gjelder også til bursdager)! Jeg har sett sånt som omhandler mennesker med selvsyn, ikke glem det!

Du kan nok tvile på denne påstanden så mye du vil, men det er faktisk tilfelle, gaver som gaver på søppelfyllingen av alle steder enn dit de skulle havnet!! Man blir ikke bare oppgitt over våre politikere, man blir regelrett fly f***, for å si det med uthevet skrift! Det er skremmende hvordan man skal fylle opp Hamas økonomisk, heller, enn at barna skal få sine gaver til jul! Du skjønner nok nå at nå er jeg en smule irritert her jeg sitter og skriver, og det er i sannhet dagens regjering verdt!

Ellinor Nerbø