Ellinor Nerbø: – Nå skal vi straffes matveien

Publisert 26.2.2024
Foto: Colourbox

De som har fulgt med ser nå at mange matprodukter forsvinner fra både frysedisker, kjøledisker og hyller i butikkene. Alt fra melkeprodukter til Pizza skal ikke selges lengre.

Altså nå skal man straffes i matveien, og hva skal man da erstatte laktosefrie produkter med? Det er mange som skal ha laktosefri mat, men nå forsvinner denne uten at erstatningen kommer inn. Frokostblandinger i youghurt skal vekk (Go,morgen- produktene), tubeoster etc..listen er lang. Først så tvinger man bønder å legge ned driften og nå er det produkter fra bonden som får svi.

Her er det vel (satt på spissen) bare å ta et par mager fra ei slaktet ku og ta den med på sykehuset, og så plante inn noen ekstra mager slik at vi også får muligheten til å ta oss en rast for å gjøre som kua, Ørte litt, tygge maten flere ganger. Blir vi da mettere av den grunn? Ja, man kan saktens si sånt i ironiens navn, men det ligger også et hint og lurer bak i nakken som er noe mer alvorlig om man skjønner.

Galskapen har tatt overhånd ser det ut for, og så tubeostene som er så gode da. Lettvint å ta med på tur og de små som er grei i matpakken til lunsjen. Snart må man ty til småbruk og produsere primen selv og andre hjemmelagde produkter for eget bruk. Jøss, går noen matbutikker konk nå da, eller? Finner noen ut nye produkter som erstatter det man nå tar vekk? Kan man nå skylde på denne dyrtiden som Støre babler om, og som vi opplever hver dag som utgjør at matvareprisen blir så dyr at produkter forsvinner slik som det nå gjør? FOR NOEN KLOVNER!!

Ellinor Nerbø