Fra Ellinors penn

Molde. Publisert 6.12.2016
Av Ellinor Nerbø.
Foto: Colorbox

Pokerspilling i Norge

At det nå er blitt tillatt med pokerspilling i Norge, så er det nok noen som lurer på hvor stor premien i dette kan være og om det er satt tak på premiepotten?? En tanke på størrelsen på potten kunne være maks femhundre tusen? At man i utlandet har nesten uante beløp i potten får nå så være, la det være for de «proffe» som vil ut for å spille. men for «amatørene» her hjemme er vel en halv million en pott man kan leve med, eller hva mener leserne?

At spilleavhengighet for noen er et problem er vel sant nok, men det er nettopp det som er grunnen til mitt «forslag». At de fleste legger inn en lotto eller viking dann og vann eller om noen spiller jevnlig får nå så være. Man vinner heller ikke om man ikke er med. Det er litt merkelig å se at for hver gang potten i spill er ganske så stor så øker spilleviljen? Men så er det nå engang slik at de fleste som vinner får de mindre premiene, og mange av disse hentes ikke ut heller.

Luftballongen til Venstre på avveier?

Har nå lufta gått ut av Venstre-ballongen? Var SIV en for hard nøtt å knekke slik at nøtteknekkeren gikk i stykker? Ser for meg at Venstrelederen nå kan få store problemer med å «gjenreise skuta», eller vil den noen gang flyte? Ser for meg at denne har seilt med råtne seil og at kobberneglene har ramlet ut en for en. Venter man nå venstres fall? Steile fronter i politikken er ingen enkel sak, når man spaserer på en oppslutning som folk knapt ser. Håper at Trine Skei Grande nå ser at å bli med i ballbingen ikke er lett å få ballen i målet.

Det hjelper ikke når man ikke ser at folkets bilnødvendighet ikke passer med el-bil på steder dette ikke går. For det andre ligger spørsmålet i luften under Trines ballonger ved at mange lurer på hvor hen man skal lade sine el-biler eller enda mer oppsiktsvekkende, påhengsmotorer som ikke kan lades, men brukes med bensin, eller skal de med mindre slike motorer heller bli tvunget til å bruke årer? Riktignok så er dette «styrketrening», men passer det alle? En fisketur i en malstrøm passer ikke til årer.

Veisystembetaling med GPs peiling

På Tv2 satt en ved navn Kjell Werner Johansen i dag på selveste første desember 2016 i Nyhetskanalen. Han mente at et nytt veiprisingssystem ved hjelp av GPS hvor hver enkelte bilist betalte etter hvor mange km man kjører, er helt borti natta dette her, enten det er skyhøye bomsatser eller Johansens påfunn. Uansett vil de som bor langt fra det man er avhengige av, det seg være bolig billigere enn i by-nærheten da ute på landsbygda bli straffet. Altså man skal straffes ved å forsøke å bi billigst mulig, eller at man skal betale et «mellomlegg» ved GPS-prising av egen transport?? Hvorfor ikke heller sette ned ganske kraftig bompengene i stedet for, da blir det billigere for alle enn hva det er nå. Aller helst  skulle man ikke hatt bompenger , men nå har altså dette ØKT kraftig med FRP i regjering, men hva om Ap styrte fortsatt?? Det ser ut til at denne Johansen heller ikke tenker på turisttrafikken som også ved hans forslag  vil avta dramatisk…. Hva med nordmenn som vil feriere i eget land, eller har eiendommer et godt stykke unna der man bor til daglig og har lang vei til alt man der trenger?? Skal veiprisings-systemer tvinge folk til å gå fra «gård og grunn man eier andre steder enn der man bor til daglig?? NEI, dette forslaget blir for dumt!!!